Sivert Almvik

Sivert Almvik

sivert@montages.no

Min første filmopplevelse var Wild at Heart av David Lynch som jeg tok opp på VHS fra TV2. Grunnen til at jeg definerer akkuret den filmen som min «første filmopplevelse» er at den åpnet opp en verden jeg ikke ante fantes. Før Wild at Heart var min søken etter film basert på to ting: fet action og lett underholdning - og det fikk jeg mye av på tidl. Bangsund Fina da jeg og en kompis lånte filmer vi selvsagt var altfor unge til å se.

Etter hvert klarte jeg endelig å pensle meg inn på den rette utdanningen for meg: filmvitenskap. Ble dessuten aktiv innen TAFFI - Tidsskrift av og for filminteresserte, og har helt til nå (starten av juni 2009) vært aktiv som skribent, fotograf og webredaktør. Ønsket å utforske nye ting, og ble derfor medlem av Montages.no.

Har to enkle metoder for å personlig definere hva som er en bra film: 1) om jeg klarer å huske den, og 2) om den klarer å si meg noe som en gitt sak. Noe mer enn dette er det vanskelig for meg å si om min egen filmsmak siden dette er så abstrakt og omfattende. Kanskje en topp 5-liste kan si mer enn hva jeg klarer med egne ord:

Wild at Heart (David Lynch, 1990)
Oldboy (Chan-wook Park, 2003)
Ett anständigt liv (Stefan Jarl, 1979)
Time (Ki-duk Kim, 2006)
Three Times (Hsiao-hsien Hou, 2005)

Bortsett fra disse personlige preferansene er jeg en aktiv tilhenger av filmkritikkens rolle i samfunnet, og at den kan brukes til å argumentere for hva som er en god og hva som er dårlig film. Uheldigvis anses den norske filmkritikken som lite viktig, men dette er noe jeg tror Montages.no kan være med på å påvirke i riktig retning.

40 siste artikler skrevet av Sivert: