Regissør og produsent Ridley Scott (f. 1937)

Filmfrelst

Filmfrelst #42: Ridley Scott

Regissør og produsent Ridley Scott (f. 1937)

Regissør Ridley Scott har forlengst plantet flagget sitt i filmhistorien med mesterverk som Alien (1979) og Bladerunner (1982), og i senere tid den dundrende suksessen Gladiator (2000). I år er Scott på plakaten med kinoaktuelle Robin Hood, og vi vier en hel podcast til å minnes en håndfull av den britiske filmskaperens mindre sette filmer.

Med i denne retrospektive episoden er Lars Ole, Karsten Meinich og Filmfrelst-jomfru Thor Joachim Haga.

Her er en liten indikasjon på hvilke Scottske tema vi er innom:

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 4 kommentarer

 1. Erlend sier:

  Nydelig episode! Gleder meg til Robin Hood.
  Takk for t-skjorta btw! Hyggelig!!

 2. Bra episode – fint å bli minnet på Scott-filmene man burde ha sett for lenge siden! Men en ting slo meg – hvor har det blitt av de kvinnelige bidragsyterne deres? Har de forlatt skuta?

 3. Martin Larsen sier:

  For meg ble denne episoden en stor påminnelse om hvor mye skit Ridley Scott egentlig har laget. Når jeg tenker meg om har han vel kun 3 skikkelig gode filmer på samvittigheten (Alien, Blade Runner, Gladiator)

 4. Noens skit er andres gull. Jeg opplevde i forarbeidet til denne episoden tvert om; han er mye mer variert og egentlig interessant enn de fleste tror. Men Scott har selvfølgelig sine svin på skogen han også, som de fleste store regissører tross alt har.

  Mener du dog virkelig at han kun har tre skikkelig gode filmer på samvittigheten? Hva med «Thelma & Louise» og «Kingdom of Heaven: Director’s Cut»? Jeg så sistnevnte om igjen for noen uker siden og ble rystet over hvor god den faktisk er. Fra enhver annen regissør ville vi skreket fra hustakene over en så komplett film, men siden Scott allerede har tre mesterverk i filmografien (de tre du nevner) – er det da ikke plass til et til?

  Magefølelsen min sier meg at tidens tann vil gi «Kingdom of Heaven: Director’s Cut» en sentral plass blant filmhistoriens beste historical epics, ikke langt unna «Gladiator», «Lawrence of Arabia», «Ben Hur» og «Tatt av vinden».

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>