Robin Hood i Director’s Cut på DVD

Hva er det med Ridley Scott som gjør at han ofte ender opp med kinofilmer han selv ikke er fornøyd med? Hvem vet, men merkelig er det i alle fall; med Scotts status skulle man tro han hadde full autoritet og kontroll. Da Robin Hood (les vår omtale her) gikk på kino i våres likte jeg filmen godt – ofte veldig godt – men følte igjen at Scott hadde måttet innrette seg etter kompromisser. Hvor var alt blodet i slagscenene? Hvorfor føltes alle tilløpene til Shakespeare-drama nettopp som bare tilløp?

Derfor er det gledelig, men ikke overraskende at filmen kommer i Director’s Cut på DVD. Dog skrukker jeg litt på nesa over at den bare er utvidet med seksten minutter. Det er lite til Scott å være (Kingdom of Heaven ble utvidet med nærmere en times vitalt materiale) og jeg er spent på hva han har benyttet disse minuttene til. Selv håper jeg først og fremst at slagscenene blir mer brutale; Scott er en mester til å orkestrere slagmarksdramatikk, men virket nesten kneblet i Robin Hood, slik at aldersgrensen skulle bli kommersielt svelgbar. Vi som håpet på en mørk og voksen Robin ble dermed litt snytt. Og hvem får ikke ståpels av Scotts sedvanlige blodsprut i sakte film? Som antydet ønsker jeg meg også mer pusterom; mange overganger føltes forhastede og potensielt gode karakterer ble urettferdig forglemmelige.

Vil Scott klare alt dette på seksten minutter? Neppe, dessverre. Men det skal uansett bli spennende å se resultatet. Filmen kommer på DVD og Blu-ray 13. september og kan forhåndsbestilles her.