Denis Villeneuve regisserer Harrison Ford i Blade Runner-oppfølger

I en pressemelding fra Alcon Entertainment i går (via Variety) fremgår det at Harrison Ford nå bekreftes i selskapets Blade Runner-oppfølger, og at Denis Villeneuve (Prisoners, Enemy) er i forhandlinger om å regissere.

Det er foreløpig sparsomt med utfyllende informasjon om den lenge annonserte Blade Runner-oppfølgeren, men det fremgår i hvert fall fra gårsdagens pressemelding at Ridley Scott nå vil innta en produsentrolle i stedet. Denis Villeneuve er i forhandlinger om å regissere. Medprodusentene Andrew Kosove og Broderick Johnson uttaler følgende:

We are honored that Harrison is joining us on this journey with Denis Villeneuve, who is a singular talent, as we experienced personally on ‘Prisoners. Hampton and Michael, with Ridley Scott, have crafted a uniquely potent and faithful sequel to one of the most universally celebrated films of all time, and we couldn’t be more thrilled with this amazing, creative team.

Hampton og Michael refererer selvsagt til Hampton Fancher (originalfilmens manusforfatter) og Michael Green som ifølge Ridley Scott har forfattet noe av det beste regissøren noen gang har lest. Store ord.

Det er som sagt lite informasjon om handlingen i pressemeldingen, men det fremgår i hvert fall at vi møter Deckard (Harrison Ford) flere tiår etter handlingen i originalfilmen – et naturlig valg, gitt Fords alder.

Blant den senere tids gjenoppliving av gamle 80- og 90-talls-franchiser, er vel denne blant de mer interessante – uansett hvor hellig og urørbar man anser originalfilmen for å være.

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 1 kommentar

  1. hans sier:

    Spenstig valg med Villeneuve! FIlmene hans har en spesiell visuell signatur, og det vil naturligvis være viktig når det er snakk om en oppfølger til en av tidenes mest visuelt slående filmer. Det er klart at man også hadde hatt forventninger til hva Ridley Scott ville ha gjort om han gikk tilbake til universet han skapte, men basert på de siste filmene hans, hadde det også vært stor risiko for skikkelig skuffelse. Så på en måte er det både mer «modig» og mer trygt på en gang med Villeneuve. Blir spennende å følge prosjektet.

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>