Ridley Scott starter innspillingen av Prometheus 2 i januar 2016

Oppfølgeren til det polariserende science fiction-eposet Prometheus har vært varslet i lengre tid, men uten Ridley Scott som regissør. I det siste nummeret av Total Film avslører imidlertid Scott at opptakene begynner allerede i januar – med ham selv bak roret.

Aller først får vi servert det som etter alle solemerker er et strålende isolasjonsdrama satt til Mars’ overflate – The Martian har norsk kinopremiere 27. november. Deretter går det altså ikke mer enn en drøy måned før den 77 år gamle mesterregissøren igjen dykker ned i science fiction-landskapet. Det er tydelig at Ridley Scott prøver å presse flest mulig prosjekter inn på kortest mulig tid for å rekke over alle sine drømmeprosjekter før han blir altfor gammel og skral. Ingenting gleder en Scott-fantast mer, og at det dreier seg om en science fiction-extravaganza i tillegg – kanskje Scotts mest komfortable hjemmearena ved siden av historiske epos – gjør prosjektene enda mer apetittvekkende.

Her på Montages var vi stort sett begeistret for Prometheus; ja, for undertegnede var det sågar den beste filmen i 2012. Når det er sagt, er det umulig å være blind for en del snodige valg på manussiden. Nå er den kontroversielle manusforfatteren Damon Lindelof kastet av lasset, og erstattet med Jack Paglen og Michael Green. Vi vet imidlertid lite om handlingen, annet enn at den vil omfatte flere David-androider (Michael Fassbender) og at den fremviser Elizabeth Shaws (Noomi Rapace) reise mot og muligens ankomst til ingeniørenes hjemplanet. Ukjente Rik Barnett har også en foreløpig utitulert rolle i oppfølgeren.

En konsekvens av den tidlige opptaksstarten er muligens at den mye omtalte Blade Runner-oppfølgeren (som Scott produserer og Denis Villeneuve regisserer) skyves lenger bak i kalenderen, men det blir uansett mye deilig Scott-snacks å se frem til i den kommende tiden.

Prometheus 2 forventes å ha premiere i 2017, og vi vil naturligvis følge utviklingen med argusøyne her på Montages.