- Montages - https://montages.no -

Montages.no

Ridley Scott starter innspillingen av Prometheus 2 i januar 2016

Av , 4. august 2015 i Ukategorisert

Oppfølgeren til det polariserende science fiction-eposet Prometheus [1] har vært varslet i lengre tid, men uten Ridley Scott som regissør. I det siste nummeret av Total Film [2] avslører imidlertid Scott at opptakene begynner allerede i januar – med ham selv bak roret.

Aller først får vi servert det som etter alle solemerker er et strålende isolasjonsdrama satt til Mars’ overflate – The Martian [3] har norsk kinopremiere 27. november. Deretter går det altså ikke mer enn en drøy måned før den 77 år gamle mesterregissøren igjen dykker ned i science fiction-landskapet. Det er tydelig at Ridley Scott prøver å presse flest mulig prosjekter inn på kortest mulig tid for å rekke over alle sine drømmeprosjekter før han blir altfor gammel og skral. Ingenting gleder en Scott-fantast mer, og at det dreier seg om en science fiction-extravaganza i tillegg – kanskje Scotts mest komfortable hjemmearena ved siden av historiske epos – gjør prosjektene enda mer apetittvekkende.

Her på Montages var vi stort sett begeistret for Prometheus; ja, for undertegnede var det sågar den beste filmen [4] i 2012. Når det er sagt, er det umulig å være blind for en del snodige valg på manussiden. Nå er den kontroversielle manusforfatteren Damon Lindelof kastet av lasset, og erstattet med Jack Paglen [5] og Michael Green [6]. Vi vet imidlertid lite om handlingen, annet enn at den vil omfatte flere David-androider (Michael Fassbender) og at den fremviser Elizabeth Shaws (Noomi Rapace) reise mot og muligens ankomst til ingeniørenes hjemplanet. Ukjente Rik Barnett [7] har også en foreløpig utitulert rolle i oppfølgeren.

En konsekvens av den tidlige opptaksstarten er muligens at den mye omtalte Blade Runner-oppfølgeren (som Scott produserer og Denis Villeneuve regisserer) skyves lenger bak i kalenderen, men det blir uansett mye deilig Scott-snacks å se frem til i den kommende tiden.

Prometheus 2 forventes å ha premiere i 2017, og vi vil naturligvis følge utviklingen med argusøyne her på Montages.


Artikkel skrevet ut fra Montages: https://montages.no

Lenke til artikkel: https://montages.no/nyheter/prometheus-2-starter-innspilling-i-januar-2016/

Lenker i denne artikkelen:

[1] Prometheus: http://montages.no/film/prometheus/

[2] Total Film: http://jessica-chastain.com/gallery/albums/PHOTOS/Magazines/2015/Sep-TotalFilm/010.jpg

[3] The Martian: http://montages.no/nyheter/ridley-scott-reiser-kjerringa-i-spektakulaer-trailer-til-the-martian/

[4] den beste filmen: http://montages.no/2012/05/ren-blockbuster-kunst-i-prometheus/

[5] Jack Paglen: http://www.imdb.com/name/nm1438698/?ref_=fn_al_nm_1

[6] Michael Green: http://montages.no/filmfolk/michael-green

[7] Rik Barnett: http://www.imdb.com/name/nm2758230/?ref_=fn_al_nm_1

Copyright © 2009 Montages.no. All rights reserved.