Ridley Scotts The Counselor har fått premieredato

Bare litt over et år etter at sublime Prometheus landet i kinosalene, får vi et nytt Ridley Scott-epos. The Counselor har fått internasjonal premieredato 15. november i år, rapporterer The Playlist.

Scott har som kjent mye spennende i kalenderen sin: En oppfølger til både Prometheus og legendariske Blade Runner i tillegg til en biopic om diplomaten og multitalentet Gertrude Bell som står på vent. Dessuten har han lenge uttrykt interesse i to andre science fiction-prosjekter – The Forever War, basert på Joe Haldermans velkjente romanserie, samt en ny filmversjon av Aldon Huxleys ikke mindre kjente Brave New World.

Men først er det altså klart for The Counselor, basert på et originalmanus av suksessforfatter Cormac McCarthy. Rollelisten er nærmest et eget kapittel i seg selv, med stjerner som Brad Pitt, Michael Fassbender, Javier Bardem, Penelope Cruz, Cameron Diaz, Dean Norris, Rosie Perez, John Leguizamo, Natalie Dormer og Goran Visnjic. Man får bare håpe at alle primadonna-nykkene ikke kansellerer seg selv.

Premisset virker spennende: en advokat forviller seg på ukjent vis inn i narkobransjen. Assosiasjonene går umiddelbart til den glimrende, avhengighetsskapende (pun intended) TV-serien Breaking Bad, selv om det altså er en advokat og ikke en kjemilærer som fanges opp av kriminalmiljøet i dette tilfellet. I Scott-sammenheng er det kanskje naturlig å trekke en parallell til den noe undervurderte American Gangster (2007). Vi gleder oss!