Ridley Scott lar Noomi Rapace ta over arven etter Sigourney Weaver i «Alien»-forløperen «Prometheus».

Trailer

Ridley Scott briljerer i ny trailer til Prometheus

Regissør Ridley Scott står bak to av filmhistoriens beste science fiction-filmer, og når den britiske veteranen nå returnerer returnerer til sjangeren 30 år senere med Prometheus, er forventningene skyhøye. Har mannen bak Alien og Blade Runner fremdeles fremtidsvisjonene i behold?

Det lover godt. Selv om det er lenge siden han virkelig var i toppform (med Kingdom of Heaven i 2005), har Scott laget et knippe gode filmer de siste årene, og alt markedsføringsmaterialet til nå har indikert at Prometheus er på rett vei. Hypen har boblet rimelig kontinuerlig siden den intense første teaser-traileren ble sluppet i desember 2011, men denne nye, fullengde-traileren som ble sluppet nå i helgen, signaliserer at Scott også har mange overraskelser i ermet.

Traileren ser hovedsakelig ut til å være bygget opp av scener fra filmens første akt, og selv om noe av premisset for historien etableres blir vi ikke stort klokere på hva som egentlig er handlingen. Likevel blir en rekke mysterier langt mer konkrete; for eksempel kan vi en gang for alle konstatere at fortellingen utspiller seg i universet vi kjenner fra Alien-filmene. Traileren fremviser også at det visuelle universet vil markere et skifte for Scott, da han åpenbart vender tilbake til den tablåaktige, nesten barokke estetikken fra sine tidligste filmer – med lange kamerakjøringer og maleriske totalbilder. 00-tallsfilmene hans har også vært storslåtte, men preget av en mer impresjonistisk tilnærming (i samarbeid med fotograf John Mathieson), med bevegelig kamera, kornete tekstur i bildene og rask klipperytme. Men hvordan filmspråket han anlegger i Prometheus virkelig vil oppleves, gjenstår naturlig nok å se. Her er traileren:

Som sagt har forventningene vært skyhøye i månedsvis, men etter flere gjennomsyn av denne traileren skal det ikke være en hemmelighet at vi i Montages-redaksjonen nå gleder oss mer til Prometheus enn noen annen sommerfilm (- ja, det gjelder også Christopher Nolans The Dark Knight Rises). Prometheus treffer kinolerrettet 20. juni.

I forbindelse med traileren har det også blitt sluppet en 30 sekunder lang viral teaser, som gir en liten pekepinn på Michael Fassbenders rollefigur David:

Også i selve traileren har vi spottet et knippe bilder som muligens hinter til hva som skjer med David (for de av dere som opplever dette som spoilere, kan vi anbefale dere å ikke lese videre, selv om dette altså er bilder som foreligger i selve traileren -- uansett er det ren spekulasjon, men vi ble litt ivrige nå og klarer ikke la være):

...og får vi endelig svar på gåten med det enorme vesenet i "pilotstolen"?

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 7 kommentarer

 1. Eric Vogel sier:

  Helt rå trailer. Sammen med den nye IMAX-teaseren og den første fra før jul så er det forventningsfest her i gården også ja…

  Og nå slapp de jaggu ENDA en trailer:
  http://www.youtube.com/watch?v=a9jRaa4Wkbk

  Fantastisk.

 2. Clovenberg sier:

  lol det er jo spacejockeyen, ikke David som står på huk. Og det er heller ikke David som får syre i/på hjelmen.

 3. Clovenberg: ja, det er ingen tvil om at spacejockeyen spiller en vesentlig rolle her…men utover det føler jeg vel fortsatt det er såpass mye mystikk rundt hvem/hva dette egentlig er til at det må være lov i å spekulere. For eksempel: er spacejockeyen faktisk en urgammel alien, er det kanskje mer som en «drakt», eller er det et vesen som blir til i løpet av denne filmens handlingsforløp? Slik jeg leser bildene i traileren så synes jeg i hvert fall ikke det virker helt bak mål å se for seg muligheten for at den åpenbart svært sentrale karakteren til Fassbender på et eller annet vis forvandler seg til å bli noe spacejockey-aktig i løpet av filmens gang. Metamorfose og mutasjon er jo ikke akkurat fremmed tematikk i denne filmserien.

  (Og jo da – riktignok er jo spacejockeyen slik vi kjenner den betydelig fysisk større enn Fassbender, men han poengterer jo selv at «big things have small beginnings»)

  På den annen side er det minst like sannsynlig at jeg er fullstendig på bærtur med disse teoriene. Artig læll!

 4. Clovenberg sier:

  MULIG SPOILERS – så hopp over hvis du ikke er geek.

  Fox og Sir Ridley Scott har holdt korta så tett til brystet med denne innspillingen her at det er vanskelig å danne seg et fullstendig bilde av hva som skjer. Sjelden har jeg gått frame by frame så grundig på de trailerene og teaserene til trailerene til denne filmen. Det har jo blitt et par fake synopsis av historien, hvor faktisk en har skapt såpass mye oppstyr da den gikk innom noen sentrale deler av filmens historie.

  Jeg har gjort opp min egen mening om hva som skjer i historien, og hva som skjer med de forskjellige karakterene underveis:

  Jeg tror ikke David muterer/omdanner seg til SJ. Jeg tror vi stifter bekjentskap med han etterhvert, når han forstår hva menneskene har gjort. Dette fører til at han slipper ragnarok til. Men dette skjer sent i filmen tror jeg. Når SJ ankommer. Jeg tror mesteparten av filmen handler om bieffektene av det som skjer når menneskene begynner å tukle med de binære DNA kodene som de urnene inneholder. De som inneholder kodene til alt kjent liv. Og her vil flere ting skje som mutasjon. Han mohawk karen tror jeg er han som får det nest verst. Verst er det nok Naomi som får det, får jeg er rimelig sikker på at at hun har sex med Loghall Marshall Green sin karakter. Og han er jo infisert med de små rumpetroll aktige slimdyrene. (Kan se i øyet at noe henger og slenger der, noe som er en liten utgave av de som forsvinner inn i den ene romdrakta). Så jeg tror Naomi blir gravid. Og det er ikke en 9 mnd versjon men en raskere. Så hvis man går frame by frame så ser vi at hun har skjært ut tror jeg en stor slimete rumpetroll ting som blir holdt igjen av den maskinen. Hun er jo helt fucked up i mange av bildene. Denne skapningen tror jeg vokser og senere ser vi den som en stor slimete slange-ting som står utenfor døren. Hva dette er for noe er usikkert, men en stor scene: garantert.

  Det er nok mye som skjer med de forskjellige personene. En har jo blitt gammel i filmen, og kan sees halte rundt der.

  Det spekuleres i om David blir infisert også og utvikler seg til menneske.

  Hvordan xenomorphen kommer i bildet så er det mulig noe SJ utvikler som hevn for at de tuklet med kodene. Ihvertfall en tidlig art av xenomorphen.

  Kunne skrevet i timer, men det får holde for første gang.

  Sommerens film. Garantert!

 5. Clovenberg sier:

  Ingen montages lesere som interesserer seg for filmen eller? skuff.

 6. Jon Bay sier:

  Kanskje fordi for mye spekulering vil evt. ødelegge filmopplevelsen? Jeg kom i skade for å lese en påstått reel synopsis, og håper selvsagt det bare var bløff.

  Blanke ark er best!

 7. Dette blir fantastisk, uavhengig av hvor mange historie- eller stilelementer den har til felles med ALIEN — kanskje min favorittfilm gjennom alle tider. Ridley Scott og sci fi! Det finnes knapt noe som gir større ekstatiske nerderykninger i min filmatiske kropp.

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>