Ridley Scott briljerer i ny trailer til Prometheus

Regissør Ridley Scott står bak to av filmhistoriens beste science fiction-filmer, og når den britiske veteranen nå returnerer returnerer til sjangeren 30 år senere med Prometheus, er forventningene skyhøye. Har mannen bak Alien og Blade Runner fremdeles fremtidsvisjonene i behold?

Det lover godt. Selv om det er lenge siden han virkelig var i toppform (med Kingdom of Heaven i 2005), har Scott laget et knippe gode filmer de siste årene, og alt markedsføringsmaterialet til nå har indikert at Prometheus er på rett vei. Hypen har boblet rimelig kontinuerlig siden den intense første teaser-traileren ble sluppet i desember 2011, men denne nye, fullengde-traileren som ble sluppet nå i helgen, signaliserer at Scott også har mange overraskelser i ermet.

Traileren ser hovedsakelig ut til å være bygget opp av scener fra filmens første akt, og selv om noe av premisset for historien etableres blir vi ikke stort klokere på hva som egentlig er handlingen. Likevel blir en rekke mysterier langt mer konkrete; for eksempel kan vi en gang for alle konstatere at fortellingen utspiller seg i universet vi kjenner fra Alien-filmene. Traileren fremviser også at det visuelle universet vil markere et skifte for Scott, da han åpenbart vender tilbake til den tablåaktige, nesten barokke estetikken fra sine tidligste filmer – med lange kamerakjøringer og maleriske totalbilder. 00-tallsfilmene hans har også vært storslåtte, men preget av en mer impresjonistisk tilnærming (i samarbeid med fotograf John Mathieson), med bevegelig kamera, kornete tekstur i bildene og rask klipperytme. Men hvordan filmspråket han anlegger i Prometheus virkelig vil oppleves, gjenstår naturlig nok å se. Her er traileren:

Som sagt har forventningene vært skyhøye i månedsvis, men etter flere gjennomsyn av denne traileren skal det ikke være en hemmelighet at vi i Montages-redaksjonen nå gleder oss mer til Prometheus enn noen annen sommerfilm (- ja, det gjelder også Christopher Nolans The Dark Knight Rises). Prometheus treffer kinolerrettet 20. juni.

I forbindelse med traileren har det også blitt sluppet en 30 sekunder lang viral teaser, som gir en liten pekepinn på Michael Fassbenders rollefigur David:

Også i selve traileren har vi spottet et knippe bilder som muligens hinter til hva som skjer med David (for de av dere som opplever dette som spoilere, kan vi anbefale dere å ikke lese videre, selv om dette altså er bilder som foreligger i selve traileren -- uansett er det ren spekulasjon, men vi ble litt ivrige nå og klarer ikke la være):

...og får vi endelig svar på gåten med det enorme vesenet i "pilotstolen"?