Filmfrelst #330: Maquia: When the Promised Flower Blooms

Cinematekene er et samarbeid om felles digitale visninger på cinematekene i Bergen, Kristiansand, Lillehammer, Oslo, Stavanger, Tromsø og Trondheim. Montages setter gjennom ukentlige artikler fokus på filmene i utvalget. Mari Okadas Maquia: When the Promised Flower Blooms (2018) vises fra og med torsdag 24. januar – sjekk tidspunkter i oversikten hos ditt cinematek.

*

I denne podkastepisoden snakker vi om den japanske animasjonsfilmen Maquia: When the Promised Flower Blooms (2018), som er aktuell som Månedens film på Cinemateket i Oslo, og som nå også vises på de digitale cinematekene rundt om i landet.

Maquia er en storslått og ambisiøs fantasyfilm, skrevet og regissert av spillefilmdebutant Mari Okada, som tidligere har markert seg som forfatter av animebøker, -serier og -filmer i hjemlandet. Vi diskuterer filmens sjangertilhørighet, estetikk og fortellerstil.

Ved lydopptakeren sitter Karsten Meinich og Lars Ole Kristiansen.

God lytting!