Filmfrelst #400: Cannes 2020 – Dag 9

Cannes 2020: I denne niende episoden om filmer fra Montages’ alternative Cannes-festival, lar vi de japanske perlene fra programmet trille utover det virtuelle rundebordet.

I tråd med festivalens historiske profil, har franske, amerikanske og italienske filmer dominert vårt alternative utvalg – i tillegg til de japanske. Også i dag er Cannes det viktigste internasjonale arrangementet for profilering av japansk filmkunst, og senest i 2018 vant til Gullpalmen for Hirokazu Kore-edas mesterverk Shoplifters.

I denne episoden snakker vi om Nagisa Ôshimas Hengingen (1968), Akira Kurosawas Madadayo (1993), Kiyoshi Kurosawas Tokyo Sonata (2008), Naomi Kawases Under kirsebærtrærne (2015), Masaki Kobayashis Seppuku (1962) og Shôhei Imamuras Ålen (1997).

Ved mikrofonene sitter Karsten Meinich, Lars Ole Kristiansen, Sveinung Wålengen og Live Øra Danielsen.

God lytting!