Vises under Montages' alternative Cannes-festival: Pier Paolo Pasolinis «Tusen og en natt» (1974), i Hovedkonkurransen.

Cannes 2020

Filmfrelst #389: Bli med til Cannes 2020 – slik lagde vi et alternativt festivalprogram

Cannes 2020: Hvis vi ikke kan dra til Cannes – hva om Cannes kommer til oss? Vi har laget en alternativ utgave av årets Cannes-festival, og i denne podkastepisoden forteller Montages-redaktørene om hvordan de har arbeidet med å bygge programmet, hva som inspirerte ideen – og hvordan lyttere og lesere kan delta ved å se festivafilmene hjemmefra, mellom 12.–23. mai.

Da vi for en uke siden annonserte at Montages arrangerer alternativ se Cannes-filmer hjemmefra-festival, med historisk fokus for å kompensere for tapet det er å ikke kunne rapportere om ferske filmer fra Cannes, lot ikke responsen vente på seg. Det er nå åpenbart at mange lesere og podkast-lyttere kommer til å følge dekningen vår tett og dessuten se filmer mer eller mindre parallelt med oss.

I denne episoden utdyper vi tankene bak initiativet og forklarer mer inngående hvordan vi komponerte programmet. Ved mikrofonen sitter redaktørene og Cannes’ alternative programsjefer Karsten Meinich og Lars Ole Kristiansen.

God lytting!

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 4 kommentarer

 1. Jon Christoffersen sier:

  Dette blir moro! Gleder meg til å følge festivaldekningen ;)

 2. Øystein Egge sier:

  Hvor er ACID?!

  :)

  • Hahaha, «tar bussen ut av byen for å se en ACID-film»… vel, vi ventet jo litt på at noen måtte melde inn fraværet! Det korte svaret er: vi har ikke ACID. Du savner ikke VR-spesialseksjonen? For den har vi heller ikke.

   Men det kommer påfyll til vårt program, inkludert en spesialseksjon for kortfilm..! Følg med. ;-)

  • Den viktigste årsaken til at ACID mangler: Lar seg ikke enkelt gjenskape med hjemmevideo. ;)

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>