Filmfrelst #389: Bli med til Cannes 2020 – slik lagde vi et alternativt festivalprogram

Cannes 2020: Hvis vi ikke kan dra til Cannes – hva om Cannes kommer til oss? Vi har laget en alternativ utgave av årets Cannes-festival, og i denne podkastepisoden forteller Montages-redaktørene om hvordan de har arbeidet med å bygge programmet, hva som inspirerte ideen – og hvordan lyttere og lesere kan delta ved å se festivafilmene hjemmefra, mellom 12.–23. mai.

Da vi for en uke siden annonserte at Montages arrangerer alternativ se Cannes-filmer hjemmefra-festival, med historisk fokus for å kompensere for tapet det er å ikke kunne rapportere om ferske filmer fra Cannes, lot ikke responsen vente på seg. Det er nå åpenbart at mange lesere og podkast-lyttere kommer til å følge dekningen vår tett og dessuten se filmer mer eller mindre parallelt med oss.

I denne episoden utdyper vi tankene bak initiativet og forklarer mer inngående hvordan vi komponerte programmet. Ved mikrofonen sitter redaktørene og Cannes’ alternative programsjefer Karsten Meinich og Lars Ole Kristiansen.

God lytting!