Filmfrelst #329: TIFF 2019 – Peter Jacksons They Shall Not Grow Old

TIFF 2019: I denne podkasten diskuterer vi Peter Jacksons innovative og gripende dokumentar om første verdenskrig, They Shall Not Grow Old.

Peter Jackson (The Lord of the Rings) har fått tilgang på unikt arkivmateriale fra krigsfotografer under første verdenskrig, og på magisk vis har han omdannet de over hundre år gamle opptakene til en levende og gripende fortelling. Med nyskapende teknikker er bildene blitt farge- og lydlagt, og dessuten konvertert til 3D (på sitt beste).

Oppdatering: Vi uttrykker underveis i denne episoden et ønske om at filmen må få norsk kinolansering, men på opptakstidspunktet var det ikke kjent. Nå viser det seg at selskapet LiveKino har sikret seg They Shall Not Grow Old, og at filmen får norsk kinopremiere 8. mars. Gledelige nyheter! Les mer hos LiveKino.

Foran mikrofonene i Tromsø sitter Karsten Meinich, Pernille Middelthon og Lars Ole Kristiansen.

God lytting!