Filmfrelst #223: Markedets lov

I denne episoden diskuterer vi Markedets lov av Stéphane Brizé, som deltok i fjorårets hovedkonkurranse i Cannes.

I hvilken grad sørger kapitalistiske krefter og et globalisert arbeidsmarked for å sette menneskeverdet på prøve i dagens Europa? I Markedets lov møter vi Thierry Taugourdeau (Vincent Lindon) som mister jobben og må gjennomgå en rekke prøvelser – ja, ydmykelser – for å sikre familiens fremtidige økonomi.

Lindon vant fortjent Cannes-festivalens skuespillerpris for sin rolletolkning, som i Brizés stringente regi holder på oppmerksomheten i 93 utfordrende minutter. Dette er en av årets vondeste, men også vesentligste filmer.

Ved mikrofonene sitter forfatter Roskva Koritzinsky, samt Montages-redaktørene Karsten Meinich og Lars Ole Kristiansen.

God lytting!