Filmfrelst #195: Mistress America, Pust og The Babadook

Tre kinoaktuelle filmer står i fokus i denne episoden av Filmfrelst: Noah Baumbachs briljante komedie Mistress America, Mélanie Laurents fintfølende venninneportrett Pust og australske Jennifer Kents gruoppvekkende horrorfilm The Babadook.

Vi er litt over halvveis i nok en tettpakket norsk kinohøst, og konkurransen gjør at enkelte glimrende filmer får et kort liv på kino. I denne podkastpraten snakker vi om tre av sesongens mest spennende innslag. Store deler av episoden vies Mistress America, som i våre øyne kan måle seg med Frances Ha – en av Montages’ absolutte favoritter fra 2013. Vi benytter dessuten anledningen til å diskutere Noah Baumbachs forrige film, den begredelige førtiårskrisefiaskoen While We’re Young.

Videre snakker vi om hvordan Mélanie Laurents Pust overkommer klisjeene den omgir seg med, takket være en slående visualitet og påtagelig kjemi mellom skuespillerne. Til slutt snakker vi om høstens beste horrorfilm, The Babadook, som imponerer ved å – i tillegg til effektive skremsler – ha noe på hjertet.

I denne episoden består panelet av Montages-redaktørene Karsten Meinich og Lars Ole Kristiansen.

God lytting!