Fra venstre: «Pust», «Mistress America» og «The Babadook».

Filmfrelst

Filmfrelst #195: Mistress America, Pust og The Babadook

Tre kinoaktuelle filmer står i fokus i denne episoden av Filmfrelst: Noah Baumbachs briljante komedie Mistress America, Mélanie Laurents fintfølende venninneportrett Pust og australske Jennifer Kents gruoppvekkende horrorfilm The Babadook.

Vi er litt over halvveis i nok en tettpakket norsk kinohøst, og konkurransen gjør at enkelte glimrende filmer får et kort liv på kino. I denne podkastpraten snakker vi om tre av sesongens mest spennende innslag. Store deler av episoden vies Mistress America, som i våre øyne kan måle seg med Frances Ha – en av Montages’ absolutte favoritter fra 2013. Vi benytter dessuten anledningen til å diskutere Noah Baumbachs forrige film, den begredelige førtiårskrisefiaskoen While We’re Young.

Videre snakker vi om hvordan Mélanie Laurents Pust overkommer klisjeene den omgir seg med, takket være en slående visualitet og påtagelig kjemi mellom skuespillerne. Til slutt snakker vi om høstens beste horrorfilm, The Babadook, som imponerer ved å – i tillegg til effektive skremsler – ha noe på hjertet.

I denne episoden består panelet av Montages-redaktørene Karsten Meinich og Lars Ole Kristiansen.

God lytting!

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 4 kommentarer

 1. Kanskje dumt å stille spørsmålet før jeg har hørt episoden, men har dere sett Mélanie Laurent sin regidebut,Les Adoptes. Liker den kanskje enda bedre enn Pust, og Pust er relativt høyt på min «årets beste»-liste.

  Mistress America, The Babadook og While We’re Young står også høyt, til tross for at jeg synes The Babadook har fått litt vel ufortjent kultstatus allerede.

  • Hei! Hverken Lars Ole eller jeg har fått sett Les Adoptes, men den er på «lista», og motivasjonen øker nå med din anbefaling. :) Du får høre episoden og så returnere hit for en prat om While We’re Young – den får gjennomgå..!

 2. Magne Klasson sier:

  The Squid and the Whale er tilgjengelig på NRKs nett-tv, noe den også forblir til midten av 2016. Anbefales varmt for de som enda ikke har sett den!
  https://tv.nrk.no/program/KOIF41008605/the-squid-and-the-whale

 3. Magns sier:

  Vet ikke hvor interessant det er med en kommentar et halvt år etter utgivelse. Jeg liker best å høre podcastene deres etter at jeg har sett filmene, noe jeg ofte får gjort først en god stund etter dere.
  Jeg syns Mistress America er en ok film. Greta Gerwig spiller meget godt syns jeg. Men jeg tipper at inntrykket man får av en slik type film har en del med referanser å gjøre. Dere nevner flere ting dere virkelig satt pris på, hvor jeg ikke tok poengene like godt eller var litt mer nøytral.

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>