Filmfrelst #163: Nuri Bilge Ceylans Vintersøvn

I denne episoden av Filmfrelst snakker vi om årets Gullpalme-vinner, Nuri Bilge Ceylans Vintersøvn, som er aktuell på norske kinoer.

Tyrkiske Nuri Bilge Ceylan har aldri gått tomhendt hjem fra Cannes, og i år fikk han endelig selveste Gullpalmen for sitt 3 timer og 16 minutter lange drama om patriarken Aydin og hans knotete relasjoner til sin egen familie. Vi snakker om Ceylans særtrekk som filmskaper, og hvilken plass Vintersøvn har i filmografien hans.

Denne beske og svært underholdende filmen kan virke avskrekkende i sin lengde, og promoteringen kommuniserer noe langt «tyngre» enn det som er tilfellet. Sannheten er at Vintersøvn er en svært tilgjengelig og engasjerende film, som vil appellere til et stort publikum.

Panelet i denne episoden består av Montages-redaktørene Karsten Meinich og Lars Ole Kristiansen.

God lytting!