Filmfrelst #378: En samtale med skuespiller Andrea Bræin Hovig (Lyset fra sjokoladefabrikken)

Skuespiller Andrea Bræin Hovig har de siste årene satt sitt distinkte preg på en rekke norske filmer og dramaserier, og høsten 2019 var hun aktuell i tre forskjellige kinofilmer (Barn, Disco og Håp). I anledning at Dag Johan Haugeruds Lyset fra sjokoladefabrikken vises på et utvalg kinoer nå i februar, snakker vi med Bræin Hovig om hennes filmroller og tilnærming til filmfaget.

Å ha Andrea Bræin Hovig som gjest til en samtale her på Filmfrelst-podkasten vår er noe vi over lengre tid har ønsket å få til, men det var først nå tidlig i 2020 at ideen begynte å konkretisere seg. Selv om Bræin Hovig selv lytter til Filmfrelst, var ikke det å delta i podkasten noe hun umiddelbart følte hun kunne si ja til (som hun forklarer innledningsvis i samtalen nedenfor).

Usikkerheten gikk heldigvis fort over, og idet mikrofonene var på virket det som den mest naturlige ting i verden. I samtale med Montages-redaktør Karsten Meinich diskuterer Bræin Hovig en rekke aspekter ved sitt arbeid som skuespiller, med særlig fokus på Lyset fra sjokoladefabrikken, som altså er kinoaktuell i disse dager. Bræin Hovig har også tatt med seg en personlig favorittfilm til denne episoden, som hun snakker inngående om og forklarer bakgrunnen for.

God lytting!