Filmfrelst #302: Loving Vincent

Kosmorama 2018: Vi har sett den eksperimentelle, polske animasjonsfilmen Loving Vincent, som nylig var nominert til Oscar og har blitt en forbløffende kinosuksess i mange land.

Loving Vincent er skapt med såkalt rotoscoping-teknikk av til sammen 125 malere, og forteller historien om Vincent van Goghs selvmord og omstendighetene rundt via motiver fra den nederlandske kunstnerens berømte malerier, gjengitt i hans idiosynkratiske stil. I podkastsamtalen nedenfor trekker vi paralleller til Richard Linklaters Waking Life (2001) og diskuterer hvorvidt historiefortellingen kan måle seg med regissørene Dorota Kobiela og Hugh Welchmans visuelle ambisjoner.

Mot slutten av episoden kommer vi også inn på Pixars Coco, VR-teknologi og Steven Spielbergs snart premiereklare Ready Player One – mest for moro skyld. Ved mikrofonene sitter Karsten Meinich, Lars Ole Kristiansen og Martin Sivertsen.

God lytting!