What is the truth? – se den nye traileren og ferdige plakaten til Joachim Triers Louder Than Bombs

«What is the truth?» spør Jesse Eisenberg midtveis i denne stemningsfulle, første lange traileren til Joachim Triers Louder Than Bombs. Spørsmålet oppsummerer en rekke av filmens sentrale motiver, og traileren fokuserer presist på filmens kjerne – en familie som forsøker å forsone seg med et tap.

Filmens norske produsent Motlys og distributør SF Norge slapp i dag denne nye traileren, som vi har limt inn nederst i artikkelen. For de som ikke har sett Louder Than Bombs og som ikke ønsker å bli kjent med hverken bildene, motivene eller enkelte stemningsfulle øyeblikk, kan man spare seg å se klippet. Men samtidig er dette en trailer uten spoilere, akkurat som Louder Than Bombs selv ikke forteller et klassisk plott, men heller overlater spenningen til å ligge på det mellommenneskelige, selvransakende plan.

Slik sett gjør traileren en svært god jobb for å gjengi og portrettere filmens identitet på en sannferdig måte. I klippets første tredjedel anvendes et strekk fra komponist Ola Fløttums originalmusikk (akkurat som i teaseren som ble sluppet i sommer), mens i andre halvdel av traileren økes den emosjonelle og visuelle intensiteten av sangen Glass/Green (Spotify-link) fra den britiske artistduoen Solomon Grey. Valget fungerer godt, fordi sangen reflekterer stemningen i filmens univers på en treffende måte, samtidig som den med sitt semi-episke lydlandskap virker som skapt for bruk i en montasje full av visuelle inntrykk.

Som vi skrev for noen dager siden er også det grafiske uttrykket til Louder Than Bombs klart, og i forbindelse med trailerslippet har SF Norge også gjort tilgjengelig filmens endelige plakatdesign – se posteren nedenfor, etterfulgt av traileren og noen frysbilder.

Louder Than Bombs har nord-amerikansk festivalpremiere i Toronto til uken – her er de første reaksjonene. Norsk kinopremiere er 2. oktober.


*

«Louder Than Bombs» – poster

*
«Louder Than Bombs» «Louder Than Bombs» «Louder Than Bombs» «Louder Than Bombs»