Trailer

Ny trailer til The Twilight Saga: New Moon

Jeg har lest en god slump bakgrunnsartikler som forklarer fenomenet, men jeg har ennå ikke sett Twilight, forrige vinters store kinohendelse blant tenåringer. Det må jeg tydeligvis få gjort, dersom jeg skal ha noen som helst evne til å skrive om oppfølgeren The Twilight Saga: New Moon. For nå har den endelige traileren kommet, og den gir meg følelsen av å være 70 år gammel.

Ut fra klippet ser ikke filmen særlig kvikk ut, med mitt noenlunde objektive blikk. Røde vampyrøyne, kjærlighetsplott på dusinet og varulvomformingseffekter fra nederste hylle. Men dersom man er på innsiden av Twilight-strømningene, er det sannsynligvis ingenting som er viktigere enn dette. Her er en engasjert ung, web-tv-reporter som snakker om det at denne ferskeste traileren har lekket ut på nett. Fascinerende (og litt kvalmende). Jeg er nysgjerrig på om vi har noen lesere som er fans, som melder seg frivillig til å gjøre meg interessert? Jeg er oppriktig innstilt på å gi disse filmene en sjanse. Her er traileren, nå offisielt lagt ut hos MTV.

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 4 kommentarer

 1. Ole sier:

  Fan og fan. Jeg har nå sett denne første filmen og har endt opp med å like den i hvertfall.
  Den er treig, dum, sentimental og ikke minst ganske teit, men allikevel liker jeg den. Jeg tror det er fordi den minner meg om Dirty Dancing, med sine forsøk på å vise tenåringsjenteseksualitet.

  Twillight er jo skrevet av en mormoner, og derfor er jo seksualiteten noe farlig (vampyr), men hvis du undertrykker den (snill vampyr), så blir det jo veldig romantisk da. Når man i tillegg har emomusikk og pene tenåringer så blir det jo verdt en titt, men man må jo hele tiden huske at målgruppen er tenåringsjenter og ikke filmskolestudenter. Men når det er sagt, så er det ikke noe i veien for at filmskolestudenter føler seg litt som tenåringsjenter en gang i blant.

  Ps. Jeg gadd ikke å se den traileren som du skriver om, men jeg så derimot den traileren som er med han unge muskeløse varulvgutten, og jeg syntes det er interessant hvordan «female gaze» vikrkelig har blitt tatt opp av Hollywood.

  Pps. Og Drew Barrymore skal jo ha regi på den tredje, og det er jo …. noe.

 2. Den tredje Twilight-filmen skal (dessverre) ikke regisseres av Drew Barrymore, men av David Slade – en regissør som forøvrig fikk en del honnør for Hard Candy.

 3. Ave sier:

  Jeg er blodfan av Twilight bøkene, så for meg er det drit kult å få se karakterene i live på skjermen. Ble ikke helt forelsket i filmen, men jeg ble ikke skuffet heller. Karakterene i bøkene er blitt bra castet og der hvor kamera sveiper dialogsløst over naturbilder og mennesker fyller jeg selv inn Bella, hovedkarakterenes, tanker.

  Er man vampyrfan så er Twilightfilmene absolutt verdt å se. Ja, det er en fjortisfilm, og bøkene er på en måte enda «værre»! Men det jeg syns er fett med Twilight er at de har gått litt bort ifra de tradisjonelle vampyrreglene. Vampyrene i dette universet kan eksistere i sollys. Strålene dreper dem ikke, men får derimot huden deres til å glitrer som diamater. De sover aldri, og hverken hvitløk eller kors har noe effekt. Ingen mennesker kan skade dem, noe som gjør dem mer farlige i mine øyne. Vampyrenes øyne skifter farge avhengig av apetitten. Øynene er gullfarget når de er «mette» og svarte når de er sultne.

  Det jeg også liker med filmen(e) er at man får se vampyrkreftene i riktig new-Hollywood style. Hastighet, styrke og andre evner oser frem med gode effekter og SGI-magi.

  Første bok var spennende, men i andre, tredje og fjerde bok stiger spenningskurven. Dette gjør at jeg får helt frysninger av film 2: New Moon. Gleder meg som en unge, eller lettere sagt; en fjortis ;)

 4. Jeg så den første filmen av ren popkulturell plikt, og likte den godt. Minner mest av alt om en ettermiddagsserie for ungdom, men det var egentlig bare fint, og jeg likte at det visuelle var så nedstrippet, slik at karakterene stod i sentrum. Dessuten var kjemien mellom de to hovedrollene svært god. Ikke helt min greie, men det står respekt av at man har klart å fange målgruppen så så godt; for fjorten år gamle emojenter er nok dette det beste i hele verden. Og det er jo litt fint :)

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>