Trailer til Rob Reiners Flipped

I lys av de to foregående tiårene, er det lett å glemme at regissør Rob Reiner tidligere i karrieren var med på å definere og prege amerikansk mainstream-film. Mellom 1984 og 1992 gav han oss moderne klassikere og ikoniske filmer som This is Spinal Tap, Stand By Me, The Princess Bride, When Harry Met Sally…, Misery og A Few Good Men. Få filmskapere kan skilte med en like imponerende rekke av filmer over et så kort tidsrom. Men etterpå har det vært sørgelig langt mellom godbitene, og etter det -- i mine øyne -- flaue comeback-forsøket med The Bucket List i 2007, var det fristende å avskrive Reiner som en filmskaper verdt å følge videre på ferden.

Men så…

Etter å ha sett traileren til den kommende Flipped, er jeg plutselig villig til å revurdere det standpunktet. Basert på en roman av Wendelin Van Draanen, er Flipped en oppveksthistorie om pubertal romantikk i møtet mellom gutt og jente. Traileren byr på en fantastisk atmosfære der følelser fra Stand By Me møter My Girl, og her er Rob Reiner utvilsomt på hjemmebane. Det er nostalgiske miljøskildringer av uskyldig oppvekst på sent 50-tall eller tidlig 60-tall, vakkert fotografert i realistiske omgivelser, med jordnært og godt skuespill.

Reiner viste jo med Stand By Me (en av mine personlige favoritter, og den filmen jeg har sett flest ganger) at han har et uvanlig godt håndlag med barneskuespillere, og mye tyder på at han har funnet tilbake til dette i Flipped. Uten nærmere kjennskap til historien, blir det nå vanskelig å ikke glede seg! Den amerikanske premieredatoen er i skrivende stund satt til 6. august.