Trailer

Se traileren til Det hvite båndet

Et par av oss i Montages fikk muligheten til å se Gullpalme-vinneren Det hvite båndet (Das weiße Band) av Michael Haneke under den internasjonale filmfestivalen i Karlovy Vary tidligere i sommer. Der fikk vi en av våre største filmopplevelser noensinne. Jeg siterer fra Lars Ole sin festivalomtale (klikk deg inn i samme sak for å lese mer om filmens handling):

Das weiße Band er Hanekes mest destillerte, iskalde og uhyggelig perfekte film; den er en serie tablåer som er fanget i usedvanlig stemningsmettede bilder – skutt på ekspresjonistisk sorthvitt av Hanekes faste fotograf Christian Berger. Filmens mise-en-scene er i seg selv så vakker at det enkelt kunne ha tippet over i forskjønnelse og dermed ha distrahert oss fra filmens bekmørke budskap, men effekten er snarere helt motsatt. Det maleriske uttrykket bidrar til å skape en vedvarende og klam uhygge i alle filmens 144 minutter.

Arthaus distribuerer filmen på kino i Norge med premieredato 26. desember. I hjemlandet Tyskland slippes den om ca. to måneder. I den anledning er den første traileren nå sluppet, foreløpig utekstet på tysk. Men for all del, se den. Og se filmen når den kommer til en kino nær deg — forhåpentligvis.

Traileren ligger på twitchfilm.net.

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 1 kommentar

  1. Jeg visste det var noe: Musikken som trailerkreatøren mesterlig har vevet sammen med bildene fra Det hvite båndet er samme spor som er samplet i Tommy Tees norske 90-talls-hiphop-klassiker Takin Ova. Så til halvliters-spørsmålet: Hvilket stykke er det, og hvem har komponert det?

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>