Melankolsk trailer til The Dark Knight Rises

I all ståheien rundt de tusen Prometheus-trailerne og popcornmaskinen The Avengers, har hypen rundt det som på forhånd var spådd som sommerens suverene toppfilm nærmest sluknet. Christopher Nolans avsluttende kapittel i hans ambisiøse Batman-trilogi, som for all fremtid har satt nye standarder for hva en superheltfilm kan være, møtes åpenbart med høye forventninger okke som, men de to første trailerne til The Dark Knight Rises maktet aldri å skape de virkelig gåsehudfremkallende øyeblikkene man kanskje hadde sett for seg. Skyldes det virvaret av karakterer? Den utydelige konflikten? Jeg tror det hovedsakelig har å gjøre med mangelen på virkelig gripende bilder og en distinkt atmosfære.

I så måte er det godt å konstatere at den nyeste traileren innfrir i mye større grad. Her møter vi en plaget Batman, fanget i rollen som Gothams beskytter – en by som nå ser så sørgelig ut at bygningene formelig gråter. Traileren er overraskende dempet, og selv om jeg tar meg i å savne hintene av virkelig storhet og luksuriøs action, har jeg på følelsen at Nolan gjør alt han kan for å holde tilbake. Altså stikk motsatt strategi enn det Fox og Scott har valgt for Prometheus, som riktignok ser helt utrolig ut, men som allerede nå står i fare for å ha avslørt akkurat litt for mye (som noen av leserne våre også har påpekt i kommentarfeltet under vår trailer-sak).

Jeg merker at jeg er ekstremt nysgjerrig på hvilken historie Nolan skal fortelle denne gangen, og jeg krysser fingrene for at denne eminente filmfortelleren flekser musklene vi ble bortskjemt med i The Dark Knight og Inception. Den stemningsmettede traileren kan du se her nedenfor, og vi vil gjerne høre din mening om den i kommentarfeltet!