Trailer

Melankolsk trailer til The Dark Knight Rises

I all ståheien rundt de tusen Prometheus-trailerne og popcornmaskinen The Avengers, har hypen rundt det som på forhånd var spådd som sommerens suverene toppfilm nærmest sluknet. Christopher Nolans avsluttende kapittel i hans ambisiøse Batman-trilogi, som for all fremtid har satt nye standarder for hva en superheltfilm kan være, møtes åpenbart med høye forventninger okke som, men de to første trailerne til The Dark Knight Rises maktet aldri å skape de virkelig gåsehudfremkallende øyeblikkene man kanskje hadde sett for seg. Skyldes det virvaret av karakterer? Den utydelige konflikten? Jeg tror det hovedsakelig har å gjøre med mangelen på virkelig gripende bilder og en distinkt atmosfære.

I så måte er det godt å konstatere at den nyeste traileren innfrir i mye større grad. Her møter vi en plaget Batman, fanget i rollen som Gothams beskytter – en by som nå ser så sørgelig ut at bygningene formelig gråter. Traileren er overraskende dempet, og selv om jeg tar meg i å savne hintene av virkelig storhet og luksuriøs action, har jeg på følelsen at Nolan gjør alt han kan for å holde tilbake. Altså stikk motsatt strategi enn det Fox og Scott har valgt for Prometheus, som riktignok ser helt utrolig ut, men som allerede nå står i fare for å ha avslørt akkurat litt for mye (som noen av leserne våre også har påpekt i kommentarfeltet under vår trailer-sak).

Jeg merker at jeg er ekstremt nysgjerrig på hvilken historie Nolan skal fortelle denne gangen, og jeg krysser fingrene for at denne eminente filmfortelleren flekser musklene vi ble bortskjemt med i The Dark Knight og Inception. Den stemningsmettede traileren kan du se her nedenfor, og vi vil gjerne høre din mening om den i kommentarfeltet!

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 12 kommentarer

 1. Snakket ikke skurken utrolig rart? Eller teit.

 2. Emil Wahl sier:

  Hørte rykter om at Bane sin stemme er blitt dubbet eller fått høyere volum i traileren i forhold til hvordan det kommer til å bli i filmen. Mange som har sett prologen har jo klaget på at man ikke hørte hva han sa. Min mening er at Tom Hardy har en veldig egenartet, men truende stemme. Som jeg tror vil sitte igjen når filmen er ferdig.

 3. Clovenberg sier:

  Tror Batman sliter litt i år. Jeg tror ikke det holdes igjen på så mye egentlig. Denne filmen følger eksakt samme markedsføringsstrategi som TDK. Det er jo noen moneyshots der men alt er så trist og fælt og for å være ærlig er batmans indre kamp så sykt kjedelig i disse dager når Avengers eier og Prometheus handler om hele vår eksistens.

  Og er i 3D. Hobbiten er også i 3D

  Batman har en god del i Imax men det har jo ingenting å si for oss i Norge som ikke har en imax kino.

 4. Jon Bay sier:

  Det virker ikke som filmen har ekstraordinær action, men trenger den egentlig det? Og hva er ekstraordinær action i disse dager? Jeg har sett åpningscenen, med flyene, og det er temmelig spektakulær luftakrobatikk. Traileren har dessuten vist oss hvordan en hel NFL-bane demoliseres under føttene til intetanende spillere. Men hva er vel dette for noe rusk når Avengers og Transformers lar aliens smadre hele metropoler?

  Men The Dark Knight trengte strengt tatt ikke spektakulær action. Grunnen til at den filmen fikk kinosetene til å riste av begeistring, hadde svært lite med actionscenene å gjøre. Joda, traileren som tok en salto var fiffig nok det, men de beste øyeblikkene stammer utelukkende fra mindre, langt mer personlige scener. Og dette er det forhåpentligvis plenty av i The Dark Knight Rises.

 5. Robin sier:

  Jeg syntes nå åpningssekvensen til Rises overgår samtlige actionscener i Avengers, men det er på siden av poenget. Jon Bay er inne på det viktigste her. Vil vi ha nok en bloated action fest ala Transformers, eller vil vi ha en ambisiøs film der karakterene er i fokus? Det er det emosjonelle og det tematiske som peker mot at denne blir nok en fulltreffer fra Nolan. Når jeg ser traileren får jeg følelsen av at ting står på spill. Ting jeg kan relatere til. Ikke utenomjordiske angrep, men aktuell tematikk som terrorisme og klasseforskjeller. Jeg syntes også filmens antagonist virker svært truende, noe jeg aldri opplever i denne type film. Nevnte Avengers har Loki som sin bad guy og for meg var han kun en poser, som ikke hadde noe som helst og komme med.

  Alt i alt syntes jeg denne og Prometheus virker meget lovende. Håper inderlig ikke jeg blir skuffet

 6. Traileren er jo helt klart en forbedring fra den forrige, men har fortsatt ikke de høyeste forventningene. Jeg syns generelt sett Nolan brødrene skriver ganske flate karakterer og det gjør skuespillerenes tolkninger desto viktigere. TDK er ett unntak og ut i fra denne traileren ser det også ut til å forbli et unntak. Har ingen tro på at Hathaway kan gjøre en bra rolle og Hardy har jeg aldri hatt sansen for.

  Eller ser alt ut som det skal :)

 7. Clovenberg sier:

  Hvordan kan du si at Nolan brødrene skriver ganske flate karakterer?

  lær.faget.

 8. Vel, det er i grunn ganske enkelt. Om man først skal ta Nolan på alvor så bør man sammenligne med de beste i gamet. Se på Fincher og PTA feks. Se hvordan de klarer å skape interessante karakterer, gang på gang, som man virkelig ønsker å besøke på nytt. Man blir ikke mettet etter 3-4 visninger og føler alltid det er mer å oppdage, mer og fasinere seg av. I Nolan sitt tilfelle merker jeg at selv om jeg ofte ser filmene hans på nytt så er ikke det for karakterenes skyld. Det kommer mer av konsepter, effekter, musikk og mest av alt, fortellerevnen hans. Karakterene forblir som oftest platte og uinteressante.

  Bare jeg som har denne tanken?

 9. Nei, altså, jeg kan jo heller ikke si at jeg synes karakterene er hovedattraksjonen ved Nolans filmer. Det snarere filmspråket, sansen for rytmisk fortelling, grepet om mise en scène som gjør Nolan til en av de store i dagens Hollywood. Men alt dette veier vel så tungt som komplekse karakterer på min vekt… Når det er sagt, synes jeg også det bør understrekes at Nolans karakterer på ingen måte er dårlige, satt opp mot dem man finner i de aller fleste actionfilmer. Tenk bare på de fryktelige Marvel-filmatiseringene! (Har dog ikke fått sett The Avengers enda…) Glem ikke The Joker, sier jeg.

 10. Robin sier:

  Enig i karakterene ikke er hovedattraksjonen ved Nolans filmer, men det er jo strengt talt fordi det er så sykt mye annet som skjer. Jeg nevnte dette i forhold til andre popcorn filmer. En sammenlikning med Paul Thomas Anderson er jo temmelig fjern, og vitner om manglene kunnskap, da han lager fundamentalt annerledes filmer. At Finchers karakterer er noe særlig mer kompliserte er jo også rent pølsevev i mine øyne.

 11. Aleksander h sier:

  I Nolans Batmanfilmer er skurken alltid hovedattraksjonen. Ingen tvil om det.

 12. Jon Bay sier:

  Nei. I Begins var Batman/Bruce Wayne hovedfokus og det fungerte som bare det.

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>