Ny, lengre trailer til Let Me In

I begynnelsen av denne måneden skrev Trond her på Montages om den første traileren til Let Me In; den amerikanske remaken av La den rette komme inn. For mange av skeptikerne var traileren noen lunde oppløftende, det kunne se ut til at regissør Matt Reeves og produsentene i Hammer Films har lagt seg på en linje som både følger originalromanen (og den svenske filmen) tett, men som samtidig ser ut til å ha funnet sitt eget landskap. Likevel så det voldsomme i historien ut til å komme foran det emosjonelle, men det kan selvfølgelig også ha med trailer-prioriteringer å gjøre («vold og skremmende bilder selger», etc.).

Den første traileren var presentert av den engelske distributøren Icon, så denne nye, lengre traileren er det amerikanske Overture Films som står for. Den ble presentert ved film- og tegneseriemessen Comic-Con forrige, til positive reaksjoner fra fansen. Let Me In kan se ut til å fremstå i det markedet som en mer kunstnerisk ambisiøs horror-film, mer kompleks enn hva de er vant med. Det sentrale forholdet mellom Owen og Abby (Chloe Moretz), og problemene Owen har med mobberne på skolen ser ut til å være bevart -- og glimt av den (i originalen uforglemmelige) basseng-scenen vitner om at klimakset i historien også kan overleve over i den amerikanske versjonen. Den nye traileren er også sluppet i såkalt red-band-utgave, med flere grafiske detaljer:

Desto mer jeg ser av denne remaken, desto mer positiv blir jeg til at dette kan bli en fin nytolkning. Jeg regner med at den aldri vil komme i nærheten av originalfilmen, men kanskje blir den likevel en verdig versjon av historien som jo har sin opprinnelse i en roman og dermed også i første filmversjon var en gjenfortelling. Et best-case-scenario vil være Insomnia av Christopher Nolan, som var en flott remake av Erik Skjoldbjærgs norske originalfilm. Hva tror dere, kan Let Me In bli noe mer enn bare en skygge av sin svenske forgjenger?