Trailer

Første trailer til Tommy Wirkolas Hansel & Gretel: Witch Hunters!

Så er den endelig her, den første traileren til Tommy Wirkolas Hollywood-debut – Hansel & Gretel: Witch Hunters.

Filmen har ikke premiere i USA før i januar 2013, men det har lenge vært klart at markedsføringen av filmen for alvor kom til å sette i gang i høst. Og det første blikket på filmen har altså kommet nå – i form av en helt fersk trailer. Se den i HD på Apple Trailers, eller i videovinduet under:

Vel, dette virker ærlig talt som en rimelig gjennomsnittlig action-eventyrfilm fra Hollywood. Hadde vi ikke visst at det var en ung norsk regissør som stod bak, ville vi nok ikke hevet øyenbrynene nevneverdig. Traileren er rett og slett uhyre konvensjonell for sin sjanger: Noen spesialeffekter, hurtig klipping, et par onelinere og littegrann plott for å vise historiens gang. Det er i alle fall førsteinntrykket.

Jeremy Renner og Gemma Arterton har fremstått som inspirert casting av Wirkola, men dersom karismaen mellom dem er verdt å merke seg i sluttresultatet er den uansett utelatt fra denne første traileren. Nesten ingen karakterøyeblikk får komme til overflaten, og vi sitter hovedsaklig igjen med en anelse om tempoet og universet. Heksene er ikke presentert som individuelle karakterer, men presenteres i kjappe klipp – innimellom som hvitbleke, orke-lignende vesener. Klippet der Arterton skaller ned Peter Stormares karakter er et lite innblikk i hennes humør og handlingskraft, mens Renner knapt gjør annet enn å se alvorlig ut. Morsomt for oss nordmenn å se at Bjørn Sundquists figur er synlig i bakgrunn i et bilde:

Bjørn Sundquist til høyre.

Nå skal man selvsagt ikke vurdere en hel film ut fra en trailer – og vi gleder oss fremdeles like mye til å se det endelige resultatet – men det er tydelig med denne traileren at studioet Paramount ikke gjør seg særlig flid med å fremheve hvor filmen kommer fra; at den har blitt skrevet og regissert av en ny, ung europeisk regissør. Hverken Tommy Wirkolas navn eller hans forrige film, Død snø, nevnes i løpet av traileren. Her er det utelukkende sjangeren og skuespillerne som profileres – naturlig nok, egentlig – og alt i alt signaliserer dessverre traileren først og fremst at filmen er rimelig gjennomsnittlig.

Vi håper at det endelige resultatet har med seg mer av Wirkolas egenartede humor, burleske voldsskildringer og at manuset forhåpentligvis har noen overraskelser på lur. Norsk premiere blir antageligvis også på senvinteren 2013.

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 2 kommentarer

  1. Even Benestad sier:

    Jeg synes det ser ut som en kul homage til Evil Dead serien. Tøffe gadgets, hekser på speed og snappy onliners. Nice…

  2. Emil Wahl sier:

    Denne ser utrolig kjedelig ut spør du meg. Jeg er i utgangspunktet ganske fan av Jeremy Renner, men Hansel karakteren lignet veldig på Hawkeye fra The Avengers. I mine øyne er ikke det noe å rope hurra for. Jeg håper at traileren er slik den er fordi de ikke har tørt å markedsføre den som noe annet enn en popcornfilm. Jeg er ikke noe spesielt glad i Død Snø så kanskje dette rett og slett bare er en film jeg personlig ikke synes virker spennende. På tross av dette krysser jeg fingrene for at den gjør det bra på kino, for Wirkolas skyld.

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>