Merde! Franskmenn selger Tarantino best

Inglourious Basterds

Nå er all min tvil feid til side: Jeg gleder meg offisielt og uhemmet med 110 prosent av mitt filmelskerhjerte til Quentin Tarantinos Inglourious Basterds. For så vidt har flere pirrende elementer blitt fremvist tidligere, men jeg har sittet på gjerdet – til nå. Og det er fra landet der Tarantinos film foregår at man skal ha det: Markedsavdelingen hos den franske kinodistributøren har klippet sammen en ny trailer som med all sin sprengkraft, humor og evne til å presentere Tarantino i hans eget beste lys, gjør nerdeknærne mine myke og mo:

Dette gnistrende sammensatte klippet viser meg en rekke karakterøyeblikk jeg har gledet meg til å se, i tillegg til at det settes opp nok plott til at jeg har grep om hva som står på spill. (Jeg håper den ikke spoiler for mye.) Stjernenes navn kastes inn i bildet med krigstyper på en selvbevisst, overdreven måte, og musikken brukes oppfinnsomt i åpningen – med «Genesis» av Justice som en overraskende vri. I motsetning til de amerikanske trailerne blir altså denne som en gulrot; dinglende og fristende i all sin appetittvekkende natur.

Som om ikke det var nok, dukket det for noen uker siden opp en ny plakat:

Inglourious Basterds posterNoen andre enn meg som gleder seg?