Eksklusivt: Første trailer til sommerfilmen Alt det vakre, med Kristoffer Joner og Andrea Bræin Hovig

10. juni er det kinopremiere på den nye norske filmen Alt det vakre, regissert av debutant Aasne Vaa Greibrokk. Montages har i dag gleden av å presentere premieren på filmens ferske trailer.

Kinosommeren er like rundt hjørnet, og i 2016 kommer det til å bli vist noe så sjeldent som to nye norske spillefilmer på kino i sommermånedene. Kjærlighetsdramaet Alt det vakre slippes som nevnt 10. juni, tett fulgt av Henrik Martin Dahlsbakkens treffende titulerte dramathriller Sensommer, som kommer 17. juni.

Etter å ha avsluttet studiene på regilinjen ved Den norske filmskolen i 2012, markerte Aasne Vaa Greibrook seg med eksamensfilmen Til den det måtte angå (se den på Filmarkivet), som senere ble vist på en rekke festivaler. Voksne relasjoner stod den gang i fokus, og den samme tematikken har regissøren dykket videre inn i med spillefilmdebuten.

Alt det vakre er et ambisiøst drama som tvinner sammen flere forskjellige handlingsplan – ikke ulikt Dag Johan Haugeruds mesterlige film Som du ser meg (2012), der rammehistorien med en forfatter som leser inn en lydbok, gir oss en vei inn i de tre episodene som utgjør kjernen i filmen. I Alt det vakre møter vi forfatteren David, som ber sin ekskone Sarah om hjelp til å fullføre skuespillet Alt det vakre, og raskt presenteres vi for filmens struktur og idé – hvor vi skal dykke inn i stykkets fire akter:

«Jeg vil ikke at du skriver om oss,» sier Sarah til David, og vi aner tidlig i traileren konturene av en relasjon der uvillighet og mistro definerer stemningen. Den danske skuespilleren Ann Eleonora Jørgensen, som spiller Sarah, gestaltet også en av hovedrollene i Til den det måtte angå. De andre tre parene i Alt det vakre heter også David/Sarah, og de yngste skuespillerne fremstår som nye bekjentskap, men både Isabel Toming (Sarah) og Preben Hodneland (David) utstråler et nærvær og en sårbarhet i traileren som vi forhåpentligvis vil få se enda mer av i den ferdige filmen.

Paret i 30-årene spilles av Emil Johnsen og Marte Germaine Christensen, mens vi finner filmens mest kjente fjes i rollene som David og Sarah i 40-årene: Kristoffer Joner og Andrea Bræin Hovig. Det er definitivt nysgjerrighetsskapende med en film der de samme rollefigurene spilles av fire forskjellige generasjoner skuespillere, og hvis den helhetlige filmopplevelsen tåler denne potensielt fragmentariske fortellerstrukturen, kan Alt det vakre bli en av de mest interessante norske debutfilmene på lenge.

Traileren lover i alle fall godt, og vi ser frem mot å stifte bekjentskap med spillefilmdebuten til Aasne Vaa Greibrokk, og de mange nye fjesene Alt det vakre vil introdusere oss for. Kinopremiere 10. juni – nedenfor har vi limt inn plakaten og en serie frysbilder fra filmen.

«Alt det vakre»«Alt det vakre»«Alt det vakre» «Alt det vakre» «Alt det vakre»«Alt det vakre»«Alt det vakre» - plakat