Farlig tiltrekkende trailer for The Killer Inside Me

På begynnelsen av året parafraserte vi de sterke reaksjonene fra Sundance i etterkant av premierevisningen på The Killer Inside Me. Dette var første gang publikum og kritikere fikk se Michael Winterbottoms adaptasjon av 50-tallsromanen med samme tittel (forfattet av Jim Thompson) – et åpenbart brutalt møte med et nærgående mørkt portrett av en kvinnemishandler og drapsmann. Hovedrollen gestaltes av Casey Affleck.

Allerede i fjor høst ble det sluppet en seks minutter lang promotrailer som fungerte nærmest som en kortfilm, og antakelig avslørte altfor mye av historiens løpende handling. Traileren ble imidlertid raskt slettet, og ikke før nå har vi kunne se en offisiell trailer for det som nok i hovedsak blir en festivalgjenganger. Etter premieren i Sundance, er filmen blant annet blitt vist under Berlinalen, og nå senest ved Tribeca Film Festival. Dessverre er vi sterkt i tvil om vi får se verket på norske kinoer, til tross for at regissør Michael Winterbottom utvilsomt er en vital og viktig stemme i det internasjonale filmlandskapet. Se for øvrig vår artikkel fra i fjor høst, hvor vi formulerer våre forventninger til The Killer Inside Me med referanse til Winterbottoms særdeles spennende filmografi.

Nå som den offisielle traileren ligger foran våre øyne, blir vi ikke mindre spent på å oppdage britens siste verk. Dette er akkurat så filmatisk appetittvekkende som en trailer bør være. Det stilsikre og dypt stemningsskapende filmspråket fungerer som et pirrende agn, særlig når vi kjenner Winterbottoms som en uredd auteur. Casey Affleck virker også å være på hjemmebane, og høres i traileren med voice-over som gir behagelige assosiasjoner til mesterverket The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford.

Når og hvordan får vi muligheten til å se denne filmen i Norge?