- Montages - https://montages.no -

Montages.no

What is the truth? – se den nye traileren og ferdige plakaten til Joachim Triers Louder Than Bombs

Av Karsten Meinich , 12. september 2015 i Artikler

«What is the truth?» spør Jesse Eisenberg [1] midtveis i denne stemningsfulle, første lange traileren til Joachim Trier [2]s Louder Than Bombs [3]. Spørsmålet oppsummerer en rekke av filmens sentrale motiver, og traileren fokuserer presist på filmens kjerne – en familie som forsøker å forsone seg med et tap.

Filmens norske produsent Motlys og distributør SF Norge slapp i dag denne nye traileren, som vi har limt inn nederst i artikkelen. For de som ikke har sett Louder Than Bombs og som ikke ønsker å bli kjent med hverken bildene, motivene eller enkelte stemningsfulle øyeblikk, kan man spare seg å se klippet. Men samtidig er dette en trailer uten spoilere, akkurat som Louder Than Bombs selv ikke forteller et klassisk plott, men heller overlater spenningen til å ligge på det mellommenneskelige, selvransakende plan.

Slik sett gjør traileren en svært god jobb for å gjengi og portrettere filmens identitet på en sannferdig måte. I klippets første tredjedel anvendes et strekk fra komponist Ola Fløttum [4]s originalmusikk (akkurat som i teaseren som ble sluppet i sommer), mens i andre halvdel av traileren økes den emosjonelle og visuelle intensiteten av sangen Glass/Green [5] (Spotify-link) fra den britiske artistduoen Solomon Grey [6]. Valget fungerer godt, fordi sangen reflekterer stemningen i filmens univers på en treffende måte, samtidig som den med sitt semi-episke lydlandskap virker som skapt for bruk i en montasje full av visuelle inntrykk.

Som vi skrev [7] for noen dager siden er også det grafiske uttrykket til Louder Than Bombs klart, og i forbindelse med trailerslippet har SF Norge også gjort tilgjengelig filmens endelige plakatdesign – se posteren nedenfor, etterfulgt av traileren og noen frysbilder.

Louder Than Bombs har nord-amerikansk festivalpremiere i Toronto til uken – her er de første reaksjonene [7]. Norsk kinopremiere er 2. oktober.


*

«Louder Than Bombs» – poster [8]

*
«Louder Than Bombs» [9] «Louder Than Bombs» [10] «Louder Than Bombs» [11] «Louder Than Bombs» [12]


Artikkel skrevet ut fra Montages: https://montages.no

Lenke til artikkel: https://montages.no/2015/09/what-is-the-truth-se-den-nye-lange-traileren-og-ferdige-plakaten-til-joachim-triers-louder-than-bombs/

Lenker i denne artikkelen:

[1] Jesse Eisenberg: http://montages.no/filmfolk/Jesse%20Eisenberg/

[2] Joachim Trier: http://montages.no/filmfolk/Joachim%20Trier/

[3] Louder Than Bombs: http://montages.no/film/louder-than-bombs/

[4] Ola Fløttum: http://montages.no/filmfolk/ola-flottum

[5] Glass/Green: https://open.spotify.com/track/2dvlVjoK21AHCoIpICgb4G

[6] Solomon Grey: https://open.spotify.com/artist/7pCfNMcSlUWQgBXbyoEcyO

[7] vi skrev: http://montag.es/W/5

[8] Image: http://montages.no/files/2015/09/louder-than-bombs--poster.jpg

[9] Image: http://montages.no/files/2015/09/louder-trailer07.jpg

[10] Image: http://montages.no/files/2015/09/louder-trailer02.jpg

[11] Image: http://montages.no/files/2015/09/louder-trailer05.jpg

[12] Image: http://montages.no/files/2015/09/louder-trailer06.jpg

Copyright © 2009 Montages.no. All rights reserved.