Dohmnall Gleeson, Alicia Vikander og Oscar Isaac i Alex Garlands «Ex Machina»

Filmfrelst

Filmfrelst #180: Alex Garlands Ex Machina

I denne episoden av Filmfrelst snakker vi om kinoaktuelle Ex Machina, en film om kunstig intelligens – en egen subsjanger innen science fiction som er høyt elsket hos oss i Montages.

Alex Garland har de siste to tiårene satt sitt fingeravtrykk som roman- og manusforfatter på en rekke filmer som har blitt kjente og kjære verk for mange av oss (The Beach, 28 Days Later, Sunshine, Dredd), men med Ex Machina setter han seg for første gang i registolen selv. Resultatet lover meget godt for fremtiden.

Panelet vårt i denne episoden består av Karsten Meinich, Thor Joachim Haga og Martin Sivertsen fra Montages, og vi kommer ikke med spoilere før det varsles, omtrent midtveis i samtalen.

God fornøyelse!

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 4 kommentarer

  1. Pat sier:

    Likte filmen veldig godt! så den på en smugvisning på cinemateket for en stund siden. noe jeg kanskje stusset litt over, som en liten svakhet i filmen, var opplegget med the keycard. Det ble litt for enkel i mine øyne, når Nathan allerede har skapt A.I, at nøkkelkortet spilte en så stor rolle, hva med eyescan, fingerprints, voice recognition? eller noe nytt ingen har tenkt på før? :) men bort i fra det, syns jeg filmen var veldig bra, og ikke minst den lille danse sekvensen. kult soundtrack, spennede skuespillere. blir gøy å se hva han gjør next

  2. Torbjørn sier:

    Hørte denne her først nå, og må si jeg stusset så veldig over at dere ikke nevnte Her i det hele tatt, både generelt i forbindelse med AI tematikk i nyere filmer og i forbindelse med hvor vidt denne kunne vært en kandidat for manus Oscar siden Her vel vant det

    • Flere i Montages-redaksjonen var ikke særlig begeistret for HER (heller ikke undertegnede), og det er sikkert derfor vi ikke nevnte den, men du har rett i at den også kan inkluderes i den generelle kategorien om kunstige intelligenser, interaksjon mellom menneske og maskin osv.

    • Jeg så Her nå først nylig (altså etter innspillingen av episoden om Ex Machina), og likte den svært godt – både tematisk og ellers (høy bukseføring er et kjært scifi-virkemiddel)!

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>