Filmfrelst

Filmfrelst #133: Den store skjønnheten og Fortiden

Romjulen er ikke bare familiens, men også kinofilmens høytid, og distributørene sparer alltid noen skikkelige godbiter til slutten av desember. I denne episoden diskuterer Filmfrelst-panelet to av årets mest lovprisede filmer, Paolo Sorrentinos Den store skjønnheten og Asghar Farhadis Fortiden, som begge konkurrerte om Gullpalmen i Cannes.

Kan familiedramaet Fortiden måle seg med Gullbjørn-vinneren Nader og Simin? Er det mulig å påstå at Den store skjønnheten (La grande bellezza) hører hjemme blant gigantene i italiensk filmhistorie?

Deltakere i denne episoden er Lars Ole Kristiansen, Sveinung Wålengen og Thor Joachim Haga.

God lytting!

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 2 kommentarer

  1. Petrus sier:

    La Grande Bellezza er kanskje årets beste i min bok. Italiensk film reiser seg fra asken! Og for de av oss som har fulgt med på Sorrentino de siste årene er det rått at han lever opp til potensialet så til de grader som her. Blir spennede å se han gjør fremover. Noen som vet mer om denne: http://www.imdb.com/title/tt3312830/?ref_=nm_flmg_dr_1

  2. Patrick Vogel sier:

    Årets beste film for meg også. Jeg så den 2 ganger på en uke og det har jeg bare gjort en gang før når jeg så Dustin Hoffman i The Graduate. Makan til vakre bilder og bizarr persongalleri, som det beste i Italiensk film på lenge. Filosofien var det litt å tygge på for alle også. Nonnen som spiste bare røtter virket litt meningsløs men med litt ettertanke er det en hint i det som hovedkarakteren må gjøre. Gå tilbake til røttene. Jeg håper at dette er ikke noen stor spoiler, men handlingen er underordnet formen i denne filmen allikevel. Anbefales på det varmeste.

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>