Flashback: Drømmeslottet

I 2007 ble det klart at Svend Wam og Petter Vennerøds filmografi skulle lanseres på DVD. For mange ble de et kjærkomment tilskudd til nostalgiske kvelder med vennegjengen foran skjermen. For en ny generasjon potensielle fans, som hadde muligheten til å møte dem med sitt eget blikk, ble de en kilde til spennende oppdagelser. Selv ble jeg sakte men sikkert oppslukt av duoens anarkistiske formspråk og visjonære kunstneriske prosjekt. Dette på tross av at filmene lider under ujevnt håndverk, særlig hva angår skuespillerinstruksjon og en gjennomgående uvilje til å redigere dem med fornuft.

Da var det leit at utgivelsene solgte såpass dårlig at Nordisk Film gav seg etter bare fem titler, selv om planen var å lansere samtlige. Attpåtil er disse ute av produksjon for øyeblikket, og derfor vanskelige å oppdrive for hvermansen. Da blir man nødt til å henvise til YouTube, der mange av filmene er tilgjengelig – i sin helhet.

Drømmeslottet er den andre (men sist produserte) delen av trilogien Sangen om den knuste drømmen, og i min verden en av de herligste filmene som er laget i Norge.