Filmfrelst

Filmfrelst #97: Gullpalmen, Holy Motors, Paradies og Laurence Anyways

Cannes 2012: Da har årets Cannes-festival kommet til veis ende og i denne avsluttende festivalpodcasten diskuterer vi Gullpalmen og de andre prisene som ble delt ut søndag kveld. Som alle andre var vi forundret over at Leos Carax og Holy Motors gikk tomhendte hjem, og her byr vi på våre betraktninger om en av festivalens mest omtalte og populære filmer. Vi snakker også om andre ting vi har sett, men enda ikke fått pratet om, som Ulrich Seidls kontroversielle Paradies: Liebe og Xavier Dolans nydelige Laurence Anyways.

Podkast-panelet består av Karsten Meinich og Lars Ole Kristiansen, og som i de andre Cannes-episodene gjør vi vårt ypperste for å unngå ødeleggende spoilere.

God lytting!

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 5 kommentarer

 1. Har likt disse podcastene og skjønner at det er mange filmer fra Cannes jeg må få med meg i løp av året, spesielt Holy Motors interesserer meg.

  Jeg vil også benytte denne muligheten til å høre om dere har noen planer for podcast nr. 100?

 2. Eric Vogel sier:

  Jeg vil også – til tross for inhabilitet – berømme Cannes-podcastene. Bra jobba folkens! Opptakene i kø før forestillinger hadde en egen nerve, og den korte formen er fin.

  Ang. episode 100: vi skal nok finne på noe kult!

 3. Stemmer for en remake av «00-tallets 100 beste filmer» episoden.

 4. Ikke dumt, ikke dumt! Kanskje utdype litt mer denne gang, hehe. Jeg har da lyst på en podcast a la nr. 50. Hvor vi kan sende inn lydklipp om vår favoritt film. Kanskje et annet tema denne gang?

 5. Morten Steingrimsen sier:

  Av de rundt 40 filmene jeg så i Cannes, fikk jeg med meg «Jakten». Det er en solid film, selv om den ikke er av samme kaliber som «Festen». Mads Mikkelsen gjør absolutt en av sine sterkeste roller, og det var velfortjent at han fikk skuespillerprisen. Synes også filmen forteller en veldig viktig historie. Spent på mottakelsen filmen får da den får norsk premiere til høsten.

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>