TIFF 2013

TIFF-programmet sluppet: Laurence Anyways, Troell, Gondry og Israel

Så er endelig hele det offisielle festivalprogrammet for årets utgave av Tromsø internasjonale filmfestival sluppet — sjekk det ut her.

Blant de umiddelbart identifiserbare høydepunktene finner vi Laurence Anyways, som av flere i Montages-staben ble kåret til den beste filmen fra 2012 – og som vi før jul skrev inngående om, og foreslo for norsk distribusjon. Filmen er valgt ut av Dagsavisen-kritiker Mode Steinkjer, og vil bli vist hele tre ganger i løpet av festivalen. Her er det bare for festivalpublikummet å lage eseløre i programheftet og stille seg i kø: høyst sannsynlig blir Xavier Dolans mesterlige kjærlighetsdrama TIFF-høydepunktet for de som får sett den.

Videre er det staselig å se at den svenske legenden Jan Troell deltar på festivalen med sin nye film Dom över död man, og TIFF presenterer samtidig et retrospektivt sideprogram over Troells karriere. Et annet sideprogram verdt å merke seg er festivalens fokus på israelsk film, der både dokumentarer og spillefilmer er valgt ut til tegne opp et bilde av tilstanden i den israelske filmkulturen – som sjelden er fremme i lyset her i Norge. Som vi skrev i går vil festivalen i tillegg presentere et fokus på skatefilm – les mer om det her.

Også verdt å nevne er Michel Gondrys nye film, The We and The I, som kommer til TIFF i det rikholdige sideprogrammet Horisonter. Vi så filmen i Cannes, og skrev bl.a.: «The We and the I er et langt steg i riktig retning for regissøren; en både engasjerende, rørende og viktig ungdsomfilm fra Bronx full av liv og visuell energi.»

Vi kommer nærmere tilbake med våre tanker rundt innholdet i TIFF-programmet frem mot festivalstart 14. januar, blant annet med våre tips om filmene man ikke kan gå glipp av.

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>