- Montages - https://montages.no -

Montages.no

TIFF-programmet sluppet: Laurence Anyways, Troell, Gondry og Israel

Av , 4. januar 2013 i Ukategorisert

Så er endelig hele det offisielle festivalprogrammet for årets utgave av Tromsø internasjonale filmfestival sluppet — sjekk det ut her [1].

Blant de umiddelbart identifiserbare høydepunktene finner vi Laurence Anyways [2], som av flere i Montages-staben ble kåret til den beste filmen fra 2012 [3] – og som vi før jul skrev inngående om, og foreslo for norsk distribusjon [4]. Filmen er valgt ut av Dagsavisen-kritiker Mode Steinkjer, og vil bli vist hele tre ganger i løpet av festivalen. Her er det bare for festivalpublikummet å lage eseløre i programheftet og stille seg i kø: høyst sannsynlig blir Xavier Dolans mesterlige kjærlighetsdrama TIFF-høydepunktet for de som får sett den.

Videre er det staselig å se at den svenske legenden Jan Troell deltar på festivalen med sin nye film Dom över död man [5], og TIFF presenterer samtidig et retrospektivt sideprogram over Troells karriere. Et annet sideprogram verdt å merke seg er festivalens fokus på israelsk film [6], der både dokumentarer og spillefilmer er valgt ut til tegne opp et bilde av tilstanden i den israelske filmkulturen – som sjelden er fremme i lyset her i Norge. Som vi skrev i går vil festivalen i tillegg presentere et fokus på skatefilm – les mer om det her [7].

Også verdt å nevne er Michel Gondrys nye film, The We and The I [8], som kommer til TIFF i det rikholdige sideprogrammet Horisonter. Vi så filmen i Cannes, og skrev bl.a. [9]: «The We and the I er et langt steg i riktig retning for regissøren; en både engasjerende, rørende og viktig ungdsomfilm fra Bronx full av liv og visuell energi.»

Vi kommer nærmere tilbake med våre tanker rundt innholdet i TIFF-programmet frem mot festivalstart 14. januar, blant annet med våre tips om filmene man ikke kan gå glipp av.


Artikkel skrevet ut fra Montages: https://montages.no

Lenke til artikkel: https://montages.no/nyheter/tiff-programmet-sluppet-laurence-anyways-troell-gondry-og-israel/

Lenker i denne artikkelen:

[1] sjekk det ut her: http://tiff.no/program

[2] Laurence Anyways: http://tiff.no/program/2013/laurence-anyways

[3] den beste filmen fra 2012: http://montages.no/2013/01/arets-beste-filmer-topp-20-2012/

[4] foreslo for norsk distribusjon: http://montages.no/2012/11/distribuer-denne-laurence-anyways/

[5] Dom över död man: http://tiff.no/program/2013/dom-ver-d-d-man

[6] fokus på israelsk film: http://tiff.no/program?f[0]=field_program%3A351

[7] les mer om det her: http://montages.no/nyheter/skatesko-over-glattisen-tiff-program-straks-ute/

[8] The We and The I: http://tiff.no/program/2013/we-and-i

[9] og skrev bl.a.: http://montages.no/2012/05/gondry-i-godhjornet-med-the-we-and-the-i/

Copyright © 2009 Montages.no. All rights reserved.