Leos Carax’ mesterlige Holy Motors kommer på norske kinoer i 2013

Dagens gode nyhet: Leos Carax’ mesterlige film Holy Motors – en av de store festivaloppdagelsene i 2012 – kommer til å bli lansert på norske kinoer i 2013.

Filmen hadde premiere ved Cannes-festivalen i mai 2012, og ettersom det har vært dørgende stille siden da, har nok mang en dedikert cineast her til lands fryktet at også Carax’ film skal bli oversett av norske kinodistributører, og dermed lide den ublide skjebnen med å være et mesterverk som ikke har blitt satt opp på kino her til lands.

Men Tour de Force og Film & Kinos garantistøtteordning to the rescue! I dag oppdaget vi i Montages at Holy Motors har mottatt importstøtte fra nevnte bransjeorganisasjon, og at filmens distributør blir bergensbaserte Tour de Force – som i dag også kunne bekrefte denne gode nyheten, og samtidig melde at filmen vil få norsk kinopremiere i mars/april 2013. Potensielt sett kan filmen da slippes til påske, som er et kommersielt godt lanseringstidspunkt.

Dermed har vi nok en grunn til å glede oss til filmåret 2013!

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 4 kommentarer

 1. Truls Foss sier:

  Har ikke stor nok innsikt til å si dette for sikkert, men tror Holy Motors har gått tålig greit i København. Den har i alle fall vært satt opp på flere av kinoene over en lengre periode. Og da jeg så den, som var temmelig seint etter den hadde premiere, så var det fortsatt en god del folk i salen. Kan bli spennende å se om det norskekinopublikum kjenner sin besøkelsestid som de her i Danmark.

 2. Jasse Nielsen sier:

  Jeg hadde ikke regnet med at Holy Motors skulle være en film jeg ville ha noe spesiell glede av å se, men der tok jeg skammelig feil.

  Utrolig fascinerende film om…film? Filmen kan sannsynligvis tolkes på så mange måter, men det filmatiske og visuelle uttrykket er ikke til å ta feil av. Absolutt en film verdt å få med seg.

  Og som vanlig kommer slike filmer på norske kinoer når alle har sett den på Blu-ray etc allerede.

 3. Erik sier:

  Men hvorfor vente så lenge? james bond og hobbitdriten kommer jo med en gang. Vil trolig være på piratebay før den kommer på norske kinoer.

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>