Peiriks topp 20, 2011

Dette er en del av Årets beste filmer - topp 20, 2011

Hopp rett til

Neste:  Siverts topp 13, 2011

Ok, jeg er kanskje litt over normalt forelsket i David Fincher, men dette ble umiddelbart min store favoritt i år. Full kontroll, stilsikkert og brutalt. Elsker musikken, elsker åpningssekvensen, elsker alt ved denne filmen. Fincher fråtser i film som form og jeg skal gomle det i meg så mye jeg rekker mens den går på kino.

Et mesterverk. Jeg elsker alt ved denne filmen. Alt fra den überkule Nightcall-låta til Goslings steinansikt. Instant classic.

Lenge etterlengtet av en stor Terrence Malick-fan. Et mesterverk.

Dog noe skuffende i forhold til forventningene falt jeg lett for den moderne nostalgien. Selv om ingenting slår den ekte Spielberg anno 1975-82, klarer J.J. Abrams seg godt.

05127 timer

127-timer
Storbritannia, USA, 2010

En forferdelig skjebne fremstilt av en ekstrem filmskaper. Jeg ser sjeldent vekk fra lerretet, men et øyeblikk her vant Boyle over min viljestyrke.

Yonebayashi og Miyazakis tolkning av Mary Nortons karakterer er for meg den beste tolkningen jeg har sett. Perfekt combo!

Ikke lest boka, men fikk lyst i etterkant av å ha sett Johnny Depp i kjent stil.

Teknisk sett en enorm prestasjon og en fryd for øyet.

Jeg misliker alt annet Lars von Trier har laget og jeg liker ham heller ikke som person, men Melancholia er en forbanna god film.

Som stor fan av Aronofsky er dette bare enda et interessant verk i rekken av hans filmografi. Kreativ, brutal og sårbar.

11. Hanna
12. Pina
13. Rango
14. På eventyr med Tintin: Enhjørningens hemmelighet
15. Source Code
16. Contagion
17. Real Steel
18. Apollo 18
19. Attack the Block
20. Poesi

Dette er en del av Årets beste filmer - topp 20, 2011

Hopp rett til

Neste:  Siverts topp 13, 2011