Filmfrelst

Filmfrelst #72: Captain America + ROTPOTA

Filmfrelst popper kornet igjen! Men er superhelt-eventyret Captain America: The First Avenger og SciFi-rebooten Rise of the Planet of the Apes mer enn effektdrevne publikumsfrieri?

Hør Montages-redaktør Eirik Smidsang Slåen, filmprodusent Eric Vogel (Tordenfilm) og podmaster Martin Sivertsen slippe praten løs i nyeste episode av podcasten vår.

God lytting!

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 4 kommentarer

 1. Både Captain America og Rise of the Planet of the Apes er absolutt helstøpte underholdningsfilmer fra Hollywood, men førstnevnte faller nok litt gjennom etter min smak. Kanskje er det bare fordi jeg er så generelt lei av superheltfilmer, eller kanskje hadde det litt med at jeg satt med et par 3D-briller som ikke funket helt som de skulle, men det ble dessverre ikke mer enn middels for meg. ROTPOTA får jeg kommentere mer utdypende i artikkelen om den.

  Når det gjelder Jo Nesbø og filmatisering er det Working Title som har fått rettighetene på Snømannen, etter at de godtok noen egentlig helt urimelige krav fra Nesbø og co. Kilde.

  Var forøvrig også på testvisningen av Hodejegerne i vår, og var da positivt begeistret. Først og fremst synes jeg adaptasjonen fra boka er veldig god, men den fungerer også godt som en selvstendig film. Hvorvidt den holder mål som en Hollywood-actionfilm, eller om vi kanskje snakker om en mer europeisk type actionfilm tør jeg ikke si noe akkurat nå, da jeg må se den igjen (og helt ferdig), for å få et ordentlig inntrykk av den. Har i alle fall skriblet ned noen tanker om den etter visningen.

 2. Og det skal vel stå Filmfrelst #72 og ikke #73?

  RED: En liten skriveleif i tittelen; nå fikset! Takk, Eivind.

 3. Må si meg uenig med Eric Vogel her altså. Captain America blir for meg tam, sjarmløs og virker som ett uheldig forsøk på koke sammen noe etter samme oppskrift som Iron Man. Filmen føles hastig og deler av action sekvensene fremstår som om de er klippet for en trailer.

  Det er mulig jeg blir delvis distrahert av den horrible 3D bruken, men ting henger bare ikke på greip her. Lydmixen er virkelig svak og bryter opp en hver rytme eller flyt som de tidvis spektakulære shotene legger opp til. Karakterene er gjevnt over flate, men skuespillerene klarer seg relativt greit tatt i betraktning manuset de hadde å jobbe med.

  Er dog enig i at de lyktes godt med kostymedesignet, men det alene redder ikke filmen for min del. Tommel ned!

 4. Tore Andre sier:

  Må også spytte inn at flere actionsekvenser virket tydelig etterarbeidet, med flammer, eksplosjoner m.m. etterpålagt.
  At skuespillerne er flate kan jeg si meg passe enig i, men selve Captain America himself digget jeg som den beskjedne, antikvalme og likandes personligheten han var! Kunne bare flere eplekjekke og ufyselige superhelter vært slik!

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>