Ghostface Killah anmelder Iron Man 3-trailer – Marvel anmelder Ghostface

Fort kort tid siden ble traileren til Iron Man 3 sluppet, og her kan du se et underholdende klipp der langvarig Iron Man-fan og rapper Ghostface Killah anmelder traileren. Men Ghostface melder samtidig at Marvel fortsatt er på nakken hans; i sommer bestemte selskapet seg plutselig for å vekke et spøkelse fra fortiden til live, i håp om å innkassere penger for uavklarte rettigheter.

Ghostface, medlem i Wu-Tang Clan, har nemlig dyrket sin fascinasjon over superhelten Iron Man på flere av sine soloalbum . Solodebuten hans Ironman fra 1996 er kanskje det tydeligste eksemplet med sin tittel, og både her og på platen Supreme Clientele (2000) er det rikelig med referanser til superheltuniverset.

I forbindelse med den første Iron Man-filmen ble det faktisk spilt inn en scene der Ghostface dukket opp i en cameo (riktignok sløyfet fra kinoversjonen) og rapperen hadde også en låt med på soundtracket. Marvel ser altså ut til å ha satt pris på rapperens forkjærlighet for superhelten, men nå skal altså selskapet ha saksøkt ham for referanser fra 12 og 16 år tilbake. Visstnok dreier det seg først og fremst om ulovlig bruk av lydsnutter fra 1960-tallsserien The Marvel Super Heroes, brukt på Supreme Clientele.

At hip hop-artister kommer i klammeri på grunn av uklarerte samples er ikke noe nytt, men til tross for at dette kan betegnes som business as usual, må man kunne si at det er en litt overraskende Marvel-manøver. For Ghostface Killahs del får vi håpe at man kommer fram til en hyggelig løsning.