Ny Avengers: Age of Ultron-trailer lover dommedag for menneskeheten – igjen

Joss Whedons neste Marvel-ekstravaganza, Avengers: Age of Ultron, blir en av sommerens desidert største kinofilmer – enten man vil det eller ikke. Denne uken slapp Marvel sin tredje trailer for filmen.

Montages var ikke særlig begeistret for den første traileren til Age of Ultron, men kommentarfeltet vårt den gangen sa seg delvis uenig. Og sannheten er at Marvel-filmene deler publikum, i alle fall i samtalene etterpå. Når det kommer til besøkstall er det dog liten tvil: Å si at The Avengers (2010) var en gigantisk suksess er en underdrivelse. Filmen var forbi gigantisk i sin inntjening; med over 1.500.000.000 dollar i billettsalg på verdensbasis kan vi trygt slå fast at filmene er populære, og at forventningene til oppfølgeren Age of Ultron dermed er skyhøye.

Og som forventet er denne tredje traileren proppet så full av action at den nesten sprekker i sømmene, og det er ikke enkelt å dechiffrere om filmen kan bli nok en guilty pleasure-popkornfilm eller enda et eksempel på en actiongrøt med for mange kokker i kjøkkenet. Vi frykter det siste.

For i tillegg til alle superheltene fra The Avengers (alle overlevde som kjent) vil vi i Age of Ultron også bli kjent med Scarlet Witch, Quicksilver, Falcon, Vision og Ulysses Klaw, portrettert av noe så forfriskende som en ikke-CGI-utgave av Andy Serkis, som vi så et glimt av i den første teaseren. I tillegg kan observante øyne få med seg at Tony Stark plukker opp Lokes septer i traileren, så man skal ikke se bort fra at man får en cameo av karakterer fra andre Marvel-filmer.

Filmens offisielle synopsis avslører lite utover det traileren serverer oss:

When Tony Stark tries to jumpstart a dormant peacekeeping program, things go awry and Earth’s Mightiest Heroes, including Iron Man, Captain America, Thor, The Incredible Hulk, Black Widow and Hawkeye, are put to the ultimate test as the fate of the planet hangs in the balance.

Høres velkjent ut. Det narrative konseptet om at jordens undergang er nær (the fate of the planet) står i fare for å bli tynnslitt nå, etter flere dusin variasjoner over temaet i det siste tiårets superheltsaturasjon. Men det er samtidig litt betryggende at Joss Whedon fortsatt er ved roret, når vi allerede vet at han klarer å lage film mellom actionscenene i denne sjangeren. Likevel er det vanskelig å sjonglere så mange karakterer på én og samme gang, så det er ikke uten en litt avventende holdning vi ser frem mot The Avengers: Age of Ultron når den har kinopremiere 22. april.

Den ferske traileren og utvalgte frysbilder er limt inn nedenfor.

*

*

AvengersAOU1

AvengersAOU2

AvengersAOU3

AvengersAOU4

AvengersAOU5

AvengersAOU6

AvengersAOU7