Tahar Rahim er Profeten (2009)

Filmfrelst

Filmfrelst #45: Profeten

Tahar Rahim er Profeten (2009)
Tahar Rahim er Profeten (2009)

Filmfrelst rakk aldri å prate om Profeten da den hadde norsk kinopremiere tidligere i år, men den er nå tilgjengelig på DVD og vi benytter anledningen til å myse nærmere på Jacques Audiards kritikerroste fengselsfilm.

Med i denne episoden er Lars Ole Kristiansen, Sivert Almvik og Martin Sivertsen.

Aktuelle lenker for denne episoden:

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 2 kommentarer

  1. Erik Vågnes sier:

    Enig i kritikken deres av Profeten; stilistisk sett blir den for ordinær til å bli ansett som et mesterverk og det med presentasjon av karakterer med tekst på skjermen har jeg rett og slett fortrengt, heldigvis.

    Om dere ikke har gjort det; se Bressons «A Man Escaped» og Beckers «Le Trou» for virkelig gode fengselsfilmer.

  2. Micmacs kommer på kino 27. august. Jeg tror grunnen til at den har blitt så forsinket er at den ble et offer for nedleggelsen av Scanbox’ kinodistribusjon, Euforias overtagelse av denne og Scanbox’ påfølgende gjenoppstandelse. Micmacs har simpelthen blitt en av kasteballene her.

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>