Filmfrelst

Filmfrelst #38: Shutter Island, Fish Tank, The Road, Up in the Air

Med vårt 11+ timer lange Topp 100-maraton bak oss (sjekk episode #37 og #38) er Filmfrelst-redaksjonen tilbake i god gammel «snakke om ferske filmer»-modus. Det begynner å bli et par måneder siden sist vi var der, så med en kraftig backlog gyr vi denne gang løs på fire aktuelle kinofilmer: Martin Scorseses grøsser Shutter Island, Andrea Arnolds urbane drama Fish Tank, den postapokalyptiske feelbad-filmen The Road og romkomsatiren Up in the Air.

Deltakere denne gang er Eirik Smidesang Slåen, Eric Vogel, Karsten Meinich, Lars Ole Kristiansen og Martin Sivertsen.

Aktuelle lenker for denne episoden

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 12 kommentarer

 1. Erik sier:

  Kan ikke Lars Ole slutte å bryte inn hele tiden, roe seg litt ned og vente på sin tur. Er irriterende!

  Men ellers takk for en veldig bra podcast som vanlig. Elsket top100-podcastene.

 2. Apropos vår diskusjon rundt «Shutter Island», sjekk denne korte videoen hvor Jim Emerson kikker på Scorseses forhold til «artifice and truth» i sine filmer, særlig «New York New York». Kommentarfeltet i saken er også lesverdig!

 3. Ah! Jeg gleder meg til «extended-extended»-bluray-utgaven av Ringenes Herre! Dere fikk meg btw. til få lyst å se The Road!

 4. Vidar Vaggen Olsen sier:

  Enig med en av dere i podcasten ang shutter Island, at jeg fikk en følelse av at dette var en sjanger jeg var litt sulteforet på. Elsket filmen! Kan dere filmnerder gi noen gode tips til videre titting? Polanski, Hitchcock eller andre. Jeg vil se mer som gir meg samme følelse. På forhånd takk.

 5. Martin Larsen sier:

  Shock Corridor og The Manchurian Candidate f.eks.

 6. Ida Gulbrandsen sier:

  Hei gutta,

  jeg vet ikke om dette har vært diskutert før, men etter denne episoden lurer jeg på hva deres holdning til spoilers er. Ble litt satt ut av hvor mye dere gjenga av plot og vendinger i spes. fish tank (har ikke sett) og the road (sett) og tenker at dere burde si fra i starten av podcasten om at folk bør ha sett filmene det skal snakkes om hvis de ikke digger å vite ALT før de setter seg i kinosalen. Synes også det virker som dere er litt uenige i om dette er greit (jfr. Lars Ole plumper ut med hva som skjer i den skumle kjelleren i the road etter at dere har gått rundt grøten i ti minutter..)
  Kjenner jeg er småskeptisk til å høre på mer filmfrelst om usette filmer fra nå av.

 7. Eric Vogel sier:

  Enig med Ida. Vi gikk for langt inn i spoilere uten advarsler denne gangen. Skal skjerpes!

 8. T-bag sier:

  Ny episode på gang? Håper på snakk om Un Prophete, Alice og Apan!

 9. Litt sen kommentar, men jeg er 100% enig med Erik SS om guttungen i The Road. Guttungens væremåte i boken er imidlertid det som er feil. Denne væremåten er bare kopiert i filmen. Jeg husker jeg irriterte meg grønn over McCarthys gutte-beskrivelse i boken: Har forfatteren noen gang sett en guttunge? Sorry, jenter – hadde gutten i stedet vært beskrevet som ‘The Girl’ kunne væremåten vært akseptabel – men bare nesten. Mortensen redder hele filmen.

 10. Markus Lund sier:

  Hei!

  Dere har jo tidligere sagt at dere «tilpasser» podcastene og filmsamtalene til de som har sett filmene, noe som er helt supert!

  Og ofte kommer det ut episoder som handler om f.eks. 4 filmer, og da er det noen ganger at jeg kun har sett 1 eller 2 av de. Det som da hadde vært fint, hadde vært en mulighet til å hoppe dit dere begynner å snakke om den filmen jeg har sett. Eller kun legge ut info for når dere begynner å snakke om den, slik at jeg manuelt kan hoppe dit jeg ønsker.

  Dette hadde vært svært fint, slik at jeg slipper å vente til jeg har sett alle filmene i en episode før jeg ser den.

  Markus

 11. Uansett om dere kritiserer på godt og vondt, gjør dere at jeg får lyst til å se filmene dere snakker om. Fish Tank dukket opp i posten i dag :)

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>