Zoidberg?

Filmfrelst

Filmfrelst #25: District 9

Zoidberg?
Zoidberg?

Årets foreløpig mest interessante science fiction-fenomen heter District 9, med debutant Neill Blomkamp i registolen og Peter Jackson i kulissene. I denne episoden av Filmfrelst får du høre Eirik Smidesang Slåen, Eric Vogel og Martin Sivertsen diskutere filmen.

(Obs! Episoden inneholder spoilers, men vi sier fra før de kommer)

Aktuelle lenker:

 • District 9: trailere og klipp
 • Neil Blomkamps kort- og reklamefilmer
 • Multi-National United
 • Hollywoods lærepenge
 • Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 10 kommentarer

  1. Håvard Fandrem sier:

   Veldig underholdene! Vil gjerne se flere slike!

  2. Flu Hartberg sier:

   Bra! Men pass på engelsk-norsken deres. Og hva faen er red camera?

  3. Flu: ja, jeg har en tendens til å bli flermåls når jeg er ivrig. Sorr…eh, unnskyld.

  4. Som vanlig en bra miks av liker/ikke liker kommentarer. Ikke vær redd for spoilere, dvs vær gjerne mer konkrete i saks-diskusjonen. Eirik SS er spesielt god til å formulere lytter-bilder med logisk sammenheng, det skal han ha. Den generaliserte diskusjonen blir gjerne litt sprikende og ullen. Jeg så filmen nettopp og er stort sett enig med Eirik V: filmen roter seg litt bort halvveis og ender i ? ? Visuelt er filmen glimrende. Temaet med Rom-Skipet over byen satte meg tilbake til første gangs lesing av Childhoods End. En grei B-film.

  5. Eric Vogel sier:

   Håvard: takk for skryt.
   Flu: beklager mangelfull forklaring av RED i episoden
   Geir: bra comeback!!!
   Jan Erling: takk for konkret feedback på episoden

  6. Tord Olander Pedersen sier:

   Er veldig fornøyd med disse podcastene. Alltid interessante vinklinger og info som dukker opp underveis. Men, er også enig med Jan Erling om at dere ikke trenger å være så nøye på å unngå spoilere, det er gjerne i diskusjon rundt slike «avslørende» elementer dere ofte er mest interessant. Dessuten er det vel mest filmfreaks som hører på disse, og de har vel gjerne sett filmene allerede eller venter i det minste med å høre podcasten til de har gjort det?

   Ellers, godt jobbet og masser med kudos for innsatsen!

  7. Ja, tusen takk for bra tilbakemelding og kudos – vi skal absolutt senke terskelen for spoilers fremover.

  8. Jeg fikk endelig sett District 9 i går og selv om den ikke blåste hodet mitt inn i en annen dimensjon eller galakse så var dette virkelig bra science fiction.

   Dokumentarstilen gir historien et helt eget særpreg.

   På mange måter blir dette voksenutgaven av Cloverfield fra 2008. Det som kanskje skaper litt distanse er hovedpersonen Wikus Van De Merwe som tidvis blir i overkant karikert. Enkelte ganger blir både karakter, skuespill og mimikk mer tegneserieaktig enn troverdig og dette går mot hele konseptet i mine øyne.

   Hadde hovedpersonen vært mer nyansert og troverdig så hadde denne filmen fort blitt legendarisk. Nå er det den bare meget bra, men ingen klassiker…

  9. Nå har jeg nettopp vært å sett den! Har ventet å høre på podcasten helt siden den kom ut og kan endelig høre på den! Jeg må si at jeg likte den veldig godt. Utrolig hvor gøy den var! Utrolig bra hvordan det bare var helt naturlig at aliensene var der!

  Din kommentar

  Du kan bruke følgende koder:
  <a href="https://montages.no">lenke</a>
  <b>fet skrift</b>
  <i>kursiv</i>
  <blockquote>sitat</blockquote>