Terry Gilliams 12 Monkeys blir TV-serie

Kabelnettverket Syfy, tidligere kjent som Sci-Fi Channel, har bestemt seg for å lage TV-serie av Terry Gilliams kultklassiker 12 Monkeys. Med seg på laget har de produsentene Richard Suckle (The International) og Charles Roven (The Dark Knight-filmene, Man of Steel), som begge var med som produsenter på Gilliams 1995-versjon – som var inspirert av Chris Markers La jetée fra 1962.

Ifølge The Hollywood Reporter var det Suckle og Roven, begge tilknyttet Atlas Entertainment, som la frem ideen om en serieadaptasjon. I første omgang vil de lage en 90 minutter lang pilot, som også var tilfellet for Syfys suksesserie Battlestar Galactica, før den vil gå over til vanlig serieformat med 45 minutter lange episoder.

Sammen vil Terry Matalas (Nikita, Star Trek: Enterprise), Travis Fickett (Nikita, Terra Nova) og Jon Cassar (24) stå for manuset – og piloten ser alt ut til å være klar. Noe som understreks i et intervju Mark Stern, programsjef for Syfy, gjorde med The Hollywood Reporter: «We have a great pilot, we’re now flushing out what the rest of the series might be».

12 Monkeys vil være blant Syfys 2014-satsninger, og det skal bli spennende å se hva de får ut av materialet i serieformatet. Mon tro hva Gilliam selv synes om dette?