Finansiering klar for Mel Gibsons retur til registolen i krigsfilmen Hacksaw Ridge

Mel Gibson har ikke regissert noen film siden Apocalypto i 2006, men nå tyder alt på at han returnerer i 2016, med krigsfortellingen Hacksaw Ridge.

Etter et turbulent tiår med offentlige skandaler og en rekke avbrutte prosjekter, skal Mel Gibson endelig være på vei tilbake i regissørstolen, melder The Hollywood Reporter. Hacksaw Ridge er fortsatt i førproduksjon, men har nå på plass finansiering fra Cross Creek Pictures. Ministudioet Lionsgate ser nå ut til å sikre seg rettighetene til å distribuere filmen i USA, mens de fleste internasjonale rettighetene allerede har blitt solgt.

Hacksaw Ridge foregår under 2. verdenskrig, og er basert på den sanne historien om korporal Desmond Doss, som kjempet i den amerikanske stillehavskampanjen. Doss nektet å bære våpen under krigen av religiøse grunner, og ble den første av totalt tre nektere til å motta det amerikanske forsvarets æresmedalje. Han reddet bl.a. 75 medsoldater under slaget om Okinawa. I rollen som Desmond Doss vil vi finne Andrew Garfield, men resten av rollebesetningen er foreløpig ikke offentliggjort.

Etter suksessene med Passion of the Christ og Apocalypto var Mel Gibson i en utmerket posisjon til å utvide og utforske filmografien sin ytterligere. La oss håpe Hacksaw Ridge kan bli et nytt verk i samme retning.