Filmkritiker Matt Zoller Seitz har skrevet en omfattende bok om Wes Anderson

Wes Anderson arbeider for tiden med å ferdigstille sin åttende spillefilm, The Grand Budapest Hotel, som etter alt å dømme blir hans mest ambisiøse prosjekt til nå. I mellomtiden har filmkritiker Matt Zoller Seitz kommet med boka «The Wes Anderson Collection». Et auteur-portrett der Seitz gjennomgår regissørens filmografi, fra debutfilmen Bottle Rocket til hans seneste triumf, Moonrise Kingdom.

Skal vi tro Seitz, har det tatt ham rundt 20 år å ferdigstille «The Wes Anderson Collection», som i all hovedsak er et massivt intervju med regissøren – en slags Anderson on Anderson. Boken tar for seg regissørens filmografi verk for verk, og er utsmykket med bilder fra de ulike filmene. I tillegg har man utarbeidet illustrasjoner spesielt for boken, som forfatteren forsikrer om at er skapt i regissørens ånd (se «traileren» for utgivelsen nederst).

På toppen av det hele er bokens introduksjonskapittel skrevet av den anerkjente forfatteren Michael Chabon, som mottok «special thanks» i rulleteksten til både Fantastic Mr. Fox og Moonrise Kingdom.

The-Wes-Anderson-Collection1-e1380650911200

Saitz er filmkritiker for New York Magazine og Vulture, og har bidratt med en rekke videoessays til blant annet MOMI (Museum of the Moving Image). I 2009 kom han med et fem kapittel langt videoessay under tittelen Wes Anderson: The Substance of Style, som dannet grunnlaget for «The Wes Anderson Collection». Saitz kan med andre ord beskrives som en real Anderson ekspert, så fansen bør kunne forvente seg mye av denne utgivelsen.

«The Wes Anderson Collection» ble lansert tidligere denne uka og er tilgjengelig på Amazon. Se en presentasjon av boken her: