Konkurranse: Wes Anderson

Denne konkurransen er nå avsluttet, og fasit er oppført under bildene.

Wes Anderson er aktuell med det som kanskje er hans foreløpige hovedverk, Gullpalme-nominerte Moonrise Kingdom. Montages har skrevet en utførlig analyse av filmen i denne artikkelen og diskutert selve opplevelsen på Filmfrelst. Nå vender vi blikket mot regissørens tidligere filmer og avholder en liten konkurranse, der gevinsten er et knippe av Andersons tidligere filmer på DVD.

Oppgaven du må løse for å vinne konkurransen er enkel i formen, men sannsynligvis utfordrende hvis du ikke har god kjennskap til auteurens filmer – denne bør være mer eller mindre «google-proof»:

Hvilke Wes Anderson-filmer er de fem stillbildene nedenfor hentet fra?

Til opplysning var det en stor utfordring å lage bilde-quiz med utgangspunkt i Andersons filmer, ettersom hver enkelt av dem har en idiosynkratisk estetikk som gjennomsyrer mise-en-scène i så godt som hvert eneste bilde. Dessuten er nesten alltid kjente fjes fra skuespillerensemblet til stede; fyllscener med statister er så og si ikke-eksisterende. Derfor håper vi at disse ikke akkurat ikoniske bildene vil utfordre leserne våre.

Send dine svar på epost til konkurranse@montages.no – fristen for innlevering er onsdag 20. juni.

 1.

Riktig svar: Rushmore.

2.

Riktig svar: The Life Aquatic with Steve Zissou.

3.

Riktig svar: Rushmore.

4.

Riktig svar: The Royal Tenenbaums.

5.

Riktig svar: The Life Aquatic with Steve Zissou.

Takk til alle som deltok i konkurransen, og gratulerer til vinneren Ingunn Tepstad!