Konkurranse: The Amazing Spider-Man

Denne uken vil det norske kinopublikum få muligheten til å stifte bekjentskap med en ny utgave av Spider-Man-universet på film – The Amazing Spider-Man er Sonys gjenopplivning av den lukrative franchisen, bare fem år etter siste film med Tobey Maguire i hovedrollen.

I denne forbindelse tenkte vi det kunne vært morsomt nå på sommeren å kjøre en ny konkurranse – forrige måned satte vi fokus på Wes Anderson, denne gang er det naturlig nok film- og tegneserieuniverset som kretser rundt Spider-Man som blir emne for våre spørsmål. For mange av oss i Montages har denne tegneseriefiguren alltid vært en favoritt, med kombinasjonen av den lavmælte, hverdagslige Peter Parker nede på fortauet, og hans kriminalitetsbekjempende alter-ego Spider-Man flyvende mellom skyskraperne.

De tre filmene som Sam Raimi fra 2002 til 2007 lagde om Spider-Man ble da også en enormt suksessfull trilogi, på tross av vekslende kvalitet på filmene. Her i redaksjonen har vi Spider-Man 2 som den absolutte favoritten; der var Raimi i sitt definitive ess som sjangerregissør, og ikke minst var Alfred Molinas badguy Dr. Octopus en langt bedre forløst figur enn Willem Dafoes Green Goblin i den første filmen.

Førstepremien i denne konkurransen er hele Raimis originaltrilogi på Blu-ray, samt PS3-spillet The Amazing Spider-Man, stilt til rådighet av distributøren. (Vi har også trøstepremier til 2. og 3.-plass.) Som vanlig forsøker vi så godt det lar seg gjøre å ha en viss vanskelighetsgrad på spørsmålene i våre konkurranser – så også (forhåpentligvis) her. Lykke til! Konkurransen er nå avsluttet.

 *

1. List opp alle rollefigurer i Raimis originaltrilogi som er badguys, altså fiender av Spider-Man – dette inkluderer også karakterer som i tegneserieuniverset ville kunne bli badguys, men som ikke nødvendigvis er det i filmene.

2. Hvilken av de tre første Spider-Man-filmene er bildet over hentet fra?

3. På hvilke av Sam Raimis spillefilmer som regissør har Danny Elfman vært komponist?

4. Hvilke av rollefigurene i The Amazing Spider-Man var også med i løpet av Raimis originaltrilogi?

5. I en potensiell ny trilogi, med The Amazing Spider-Man som første film, har produsent Avi Arad sagt at det kan bli aktuelt å introdusere fra tegneserieuniverset en hel tropp av badguys. Hva kalles disse, og i hvilken utgave av Spider-Man (som tegneserie) ble de første gang introdusert?

Send, som vanlig, svarene på disse spørsmålene til konkurranse@montages.no.

Konkurransen er nå avsluttet.