Konkurranse: Paul Thomas Anderson og The Master

NB! Konkurransen nedenfor er nå avsluttet.

Regissør Paul Thomas Anderson trenger ingen ytterligere introduksjon her på Montages. PTA, som han kalles blant fansen, er en ubestridt ener i sin generasjon av filmskapere, og har med filmer som Boogie Nights, Magnolia, Punch-Drunk Love og There Will Be Blood etset seg inn i det helt øverste sjikt av nyere filmhistorie.

Ettersom nettmagasinet vårt ble født 1. april 2009, har ikke vi hatt muligheten til å ta for oss en «ny» film fra PTA mens vi har eksistert. Nå som The Master har hatt Norges-premiere, er det endelig tid for å sette auteuren i fokus her på Montages. Sveinung beskriver The Master som en kunstnerisk triumf i sin omtale, og redaksjonen forøvrig stiller seg bak hans spådom om et langt og spennende etterliv for filmen.

I den anledning avholder vi en liten konkurranse, der førstepremien er Boogie Nights, Magnolia og There Will Be Blood på Blu-ray – gitt av distributør Norsk filmdistribusjon, samt et årsabonnement på klikkefilmtjenesten MUBI Norge (andre- og tredjeplass får bare Anderson-filmene).

The Master

For å være med i trekningen må du svare riktig på følgende spørsmål:

Oppdatert: Konkurransen er avsluttet, og fasit er nå oppgitt under spørsmålene.

1. Hvilken skuespiller har vært til stede i flest Paul Thomas Anderson-filmer? Svar: Philip Seymour Hoffman.

2. Hvilken filmskaper har Anderson omtalt som sin absolutte favoritt, og som en særlig betydningsfull inspirasjonskilde for The Master? Svar: Jonathan Demme.

3. Hvilken film siterer Anderson i The Master, når Philip Seymour Hoffman kjører motorsykkel gjennom ørkenen? Svar: Melvin and Howard av Jonathan Demme.

4. Jonny Greenwood lånte åpenbart fra sine komponist-forbilder i There Will Be Blood. Nevn en av disse. Svar: Krzysztof Penderecki og/eller Béla Bartók.

5. P.T. Anderson har snakket åpent om hvilke filmer som var «ledesnorer» under utformingen av Boogie Nights. Nevn minst fem titler! Svar: Fem av disse ti var nok til å få rett svar.

*

Send dine svar på epost til konkurranse@montages.no – fristen for innlevering er mandag 11. mars.