Alt klart for Oscarnatt på Gimle kino

Det nærmer seg årets Oscar-utdeling i Hollywood, og for tredje året på rad ønsker Oslo Kino og Montages sitt publikum velkommen til Oscarnatt på Gimle kino.

Dette arrangementet, som nå er å regne som en tradisjon, handler i all enkelthet om å se hele Oscar-utdelingen sammen i den flotte kinosalen på Gimle. NRK sender hele Oscar-akademiets show gjennom natten, og med tanke på oppslutningen rundt de to første utgavene av Oscarnatt spår vi mange folk og god stemning på Gimle søndag 24. februar.

Billettene er som tidligere gratis, og hentes på en av Oslo Kinos kinoer.

I fjor var norske Tuba Atlantic nominert til Oscar for beste live action kortfilm, og som de fleste vel har fått med seg er Kon-Tiki i år nominert i kategorien for beste ikke-engelskspråklige film. Den norske Oscar-historikken er rett og slett inne i en gullalder, og dette gir naturlig nok ekstra spenning til Oscar-showet.

Oslo Kino sine nettsider finner dere all nødvendig info om Oscarnatt-arrangementet, men kort fortalt begynner moroa med Oscar-vorspiel og quiz i Gimle-foayeen fra ca. kl. 22:00 – sponset av nettcinemateket MUBI Norge. Sendingen til NRK begynner med en dokumentar om Kon-Tiki kl. 23.20, før Filmbonanza sin preshow-sending starter kl. 00:10. Dette gir altså god tid til å hygge seg på Gimle før alvoret sparkes i gang med rød løper kl. 01:00 og selveste Oscar-showet kl. 02:30.

Men oppladningen til Oscarnatt starter faktisk allerede på formiddagen, med visninger på Gimle av to Oscar-nominerte filmer. Den svenske dokumentaren Searching for Sugarman vises kl. 13.00, og deretter vil premiereaktuelle The Master av Paul Thomas Anderson vises kl. 19:15.

Vi i redaksjonen gleder oss stort til nok en Oscarnatt på Gimle – og håper å se mange av våre lesere der i år som i fjor. Selv om man kan være enige om å være uenige om Oscar-utdelingen og alt fokuset på glamour og Hollywood, er det som regel alltid gøy å følge showet – og krangle om prisene etterpå. Sees på Gimle!

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 3 kommentarer

 1. Per Christian sier:

  Blir det en filmfrelst som i fjor vedr. tanker og tips om Oscar-utdelingen? det håper jeg det blir, veldig interessant og nyttig for oss som ikke til en hver tid er oppdatert på alle priser etc.

 2. Selv om det var veldig gøy i fjor, og hadde egentlig store planer om å ta turen også i år, ender det nok med at jeg ikke får tatt turen til Oslo denne gangen. Men for alle filminteresserte som skulle befinne seg i Lillehammer, er det en viss filmklubb som arrangerer storstilt Oscar-aften på et visst studentutested. Bare nevner det :)

 3. Kikki sier:

  Spørsmål for kvelden:

  -Serveres det noe spiselig i løpet av de syv timene bortsett fra nøtter og snaks? Kan man ringe
  Peppes Pizza når man trenger matpause?Eller legges det opp til medbrag?
  -Er det kom som du er, eller er det pynteplikt??Eller frivillig?

  Hilsen Kikki :)

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>