Heder og ære til vinnerne av årets Oscar-konkurranse på Gimle kino

For omtrent en uke siden ramlet en samling overtrøtte publikummere ut av Gimle kino i Oslo, etter å ha overvært årets Oscarnatt. Som tidligere arrangerte Montages den årlige tippekonkurransen, men selv om vi mottok over 100 utfylte skjemaer, gikk ingen helt til topps med sine spådommer.

I etterpåklokskapens lys er det kanskje ikke så rart, for årets Oscar-utdeling rommet flere overraskelser – eksempelvis endte Boyhood bare opp med én pris, etter å ha vært favoritt lenge. Indiefilmen Whiplash tok på sin side hele tre priser, blant annet for beste klipp – en kategori som ofte også går til vinneren av beste film.

Paradoksalt nok – men all ære til henne! – var det dronningen av Oslos kinolandskap, Christin Berg, programsjef i Nordisk Film Kino, som tippet best med 15 riktige Oscar-vinnere. Ettersom Berg selv er med-arrangør for Oscarnatt på Gimle, ble vi dog nødt til å velge andre premiemottagere. Det var hele seks personer like bak Berg, med 14 riktige svar, og av disse har vi trukket følgende tre vinnere: Stefan Hotvedt, Siw Smith og Mads Halvorsen.

Vinnerne er blitt kontaktet på epost, og premiene (gratis kinobilletter) vil bli sendt i posten – inkludert et gratis årsabonnement på nettcinemateket MUBI. Gratulerer til vinnerne! Nye muligheter på Oscarnatt i 2016.